TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 19.41

8 let

Prejemnica priznanja Moja zdravnica 2010 je Jasna Dekleva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V akciji Moj zdravnik 2010, ki jo je letos že 14. zapored priredila revija Viva, je naziv Moja zdravnica 2010 pridobila zdravnica splošne medicine Jasna Dekleva.

Akcija Moj zdravnik je priložnost za vsakega posameznika, da se z glasovanjem zahvali za skrb svojemu zdravniku ter opozori na njihove dosežke pri vsakodnevnem delu z bolniki. V uredništvu revije Viva so prepričani, da je dober odnos med zdravnikom in bolnikom eden od pomembnejših gradnikov kakovostnega zdravnikovega dela. Dekleva srečna, da se je odločila za tako poklicno pot Kot so zapisali organizatorji prireditve, Jasna Dekleva v Zdravstvenem domu Vič v Ljubljani že vrsto let skrbi za številne paciente. Verjame, da sta dobra komunikacija in odkrit pogovor temelj, na katerem zdravnik in pacient gradita odnos zaupanja in spoštovanja. Delo jo vsak dan znova veseli in srečna je, da se je odločila za tako poklicno pot. Čeprav jo je priznanje zelo razveselilo, jo najbolj veseli, kadar pacient od nje odide manj zaskrbljen in bolj pomirjen.

Moja Ginekologinja 2010 je postala Anamarija Petek Moja Ginekologinja 2010 je postala Anamarija Petek, ki dela v Zdravstvenem domu Jesenice, kjer je tudi opravila specializacijo za ginekologinjo in porodničarko. Že 10 let vodi posebno ginekološko ambulanto za mladostnice, predava o spolni vzgoji, dejavno pa tudi sodeluje v šoli za bodoče starše, ki deluje v okviru ambulante.

Moja pediatrinja 2010 je Majda Samastur Majda Samastur je postala Moja pediatrinja 2010. Pred 30 leti se je odločila sprejeti izziv in se zaposlila na otroškem oddelku Zdravstvenega doma Litija. Tam je opravila specializacijo, pediatriji pa je ostala zvesta vse do danes, saj ji delo z otroki prinaša veliko veselja.

Moj družinski zdravnik 2010 je Ervin Pečnik Moj družinski zdravnik 2010 je Ervin Pečnik. Zadnja tri leta deluje kot direktor zdravstvenega doma, a v prvi vrsti je še vedno zdravnik svojih tri tisoč pacientov. Že desetkrat je dobil naziv naj zdravnika Koroške, tokrat pa je dobil tudi nagrado na nacionalni ravni.

Z glasovanjem tudi prispevek Rdečim noskom Letošnja akcija je, tako kot vsako leto, trajala zadnje tri zimske mesece od 3. januarja do 19. marca, imela pa je še poseben človekoljuben naboj, saj so ob glasovanju za zdravnike z SMS sporočili zbirali sredstva za delovanje Rdečih noskov, so še sporočili z revije Viva.

Slavnostni govorec prireditve, katere se je udeležil tudi nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan s soprogo, je bil minister za zdravje Borut Miklavčič. "Odlično in dobro delo se v razviti družbi meri tudi s priznanji, ki posamezniku prinašajo ugled, veljavo v družbi in zadovoljstvo pri njegovem delu. Akcija Moj zdravnik v organizaciji revije Viva z dolgoletno tradicijo, ki ima svoje težišče v zdravstveni vzgoji, je svojevrsten dokaz o tem, kako prepletene so vezi med bolniki in zdravniki," je dejal.

"Medicina že dolgo ni več zdravljenje bolezni" Medicina že dolgo ni več zdravljenje bolezni. Vse pomembnejše po njegovih besedah postaja zaupen odnos med bolnikom in zdravnikom. Dober in kvaliteten, čustven in prijazen odnos med bolnikom in zdravnikom je po ministrovem mnenju eden pomembnejših meril kakovosti zdravnikovega dela in zdravstvenega sistema nasploh.

Opozoril je, da ne smemo pozabiti na to, da je osnova uspešnosti zdravljenja zaupanje najprej v zdravnika, medicinsko sestro, v zdravstveno ustanovo, in na koncu v sistem zdravstvenega varstva. In to zaupanje v Sloveniji po Miklavčičevem prepričanju še vedno obstoja.

Ne spreglejte