TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
17.07

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 17.07

8 let, 1 mesec

Predstavili ljubljanski potniški center Emonika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenske železnice in madžarsko-kanadsko podjetje Trigranit sta predstavila projekt novega potniškega centra Emonika, ki bo zrasel na območju glavne ljubljanske železniške in avtobusne postaje.

Vrednost projekta, ki ga bo izpeljalo skupno podjetje SŽ in Trigranita Emonika, je okoli 222 milijonov evrov. Z gradnjo objektov naj bi začeli junija prihodnje leto, center pa naj bi bil v celoti končan v letu 2010. V sklopu centra bosta novi avtobusna in železniška postaja, zabaviščno-nakupovalno središče, hotel ter stanovanjske in poslovne stavbe. V 100 metrov visoki stolpnici bodo na skupno 21.000 kvadratnih metrih poslovni prostori, sedemnadstropni hotel s štiri zvezdicami bo imel 150 sob, v 60-metrski stolpnici pa bo 130 luksuznih stanovanj različnih velikosti.

Na strehi centra tudi park

Iz nove železniške in avtobusne postaje, pod katerima bo 2500 parkirnih mest, bo dostop v nakupovalno-zabaviščno središče, v katerem bo na 55.000 kvadratnih metrih 250 lokalov, med drugim multikino, rekreacijske površine, restavracije. Na strehi centra, ki ga je zasnovala arhitekturna pisarna HOK International, nameravajo narediti tudi park.

Emonika bo eden najbolj uspešnih in privlačnih tovrstnih centrov v Evropi

Direktor skupnega podjetja Emonika Csaba Toth je izpostavil dobro partnerstvo z državo, ljubljansko občino in SŽ. Po njegovem bo to eden najbolj uspešnih in privlačnih tovrstnih centrov v Evropi, ki bo tudi oživil mestno središče, zgradil infrastrukturo in privabil posredne investicije.

Družbi sta pogodbo o ustanovitvi skupnega podjetja, v kateri ima madžarski partner 79,6-odstotni delež, ostalo pa SŽ, podpisali 17. oktobra. V tem javno-zasebnem partnerstvu SŽ sodelujejo pri vseh odločitvah in zagotavljajo tudi strokovno podporo, kar se tiče železnice, Trigranit pa zagotavlja financiranje in krovno upravlja s projektom.

Trigranit bo mestu doniral dva milijona evrov

Z Mestno občino Ljubljana je Trigranit sklenil dve pogodbi, in sicer o sodelovanju in o opremljanju pri projektu. Gre za sodelovanje pri razvoju javne infrastrukture, pri čemer bo mesto zagotovilo zemljišča za infrastrukturo, Trigranit pa bo poskrbel za oblikovanje, financiranje in izgradnjo, je povedal Toth in dodal, da računajo tudi na sodelovanje občinskih urbanistov. Trigranit bo tudi mestu doniral dva milijona evrov za športne, kulturne in humanitarne namene.

Generalni direktor SŽ Tomaž Schara je dejal, da bo nova potniška dvorana, novi dostopi do peronov, parkirišča ter povezava severa in juga uporabnikom storitev v tovornem, zlasti pa v potniškem prometu, prinesli "celovito ponudbo, kakršno lahko pričakujejo od sodobnega železniškega prevoznika v 21. stoletju". Poleg tega bodo, pravi, s približanjem avtobusne postaje tirom "še lažje uresničevali vlogo integratorja v železniškem prometu".

Projekt pomemben tudi za oživitev mestnega središča

Podžupan Mestne občine Ljubljana Janez Koželj, ki je tudi profesor arhitekture, je dejal, da je mesto pomemben logistični partner, ki pomaga rešiti težave zaradi načrtovanja, projektiranja, pridobivanja zemljišč, načrtovanja infrastrukture. dejal je, da je stroka v javnih razpravah podprla gradnjo, nato pri izvedb pa se ponovno razdelila. Meni, da gre za pomemben projekt, ki je poleg prispevka k ureditvi infrastrukture za javni promet pomemben za oživitev mestnega središča.

Ne spreglejte