Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 12. 2015,
10.22

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

varčevanje Modra zavarovalnica advertorial

Sreda, 2. 12. 2015, 10.22

2 meseca, 1 teden

Zmagovalni triki za uspešno varčevanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Varčujte pametno. Predstavljamo vam nekaj preprostih trikov, s katerimi boste z lahkoto privarčevali dovolj denarja za lepšo in varno prihodnost.

Varčujte pametno. Predstavljamo vam nekaj preprostih trikov, s katerimi boste z lahkoto privarčevali dovolj denarja za lepšo in varno prihodnost.

Počasi se daleč pride, tudi pri urejanju in izboljšanju osebnih financ. Pri spremembi vaših potrošniških navad imejte vedno v mislih zlato pravilo: osnove za boljšo prihodnost morate začeti graditi že danes.

Nekaj trikov, s katerimi bo varčevanje postalo preprosto

Beležite vse izdatke: Ko bodo na papirju, boste videli, koliko denarja dejansko zapravite za male razvade. Pregled nad vsemi mesečnimi izdatki je ključnega pomena, če želite varčevati. Izberite eno izmed številnih aplikacij na spletu, ali pa si vse izdatke beležite v excellu. Na koncu meseca naredite analizo: koliko denarja ste zapravili za popolnoma nepotrebne dobrine? Katerim priboljškom bi se z lahkoto odpovedali?

Določite si mesečni znesek za varčevanje: Zdaj, ko imate malo večji pregled nad svojimi financami, lahko določite vsoto, ki bi jo mesečno lahko pogrešili. Postavite si dosegljive cilje.

Začnite čim prej: Ne odlašajte in se sprememb lotite čim prej! Postavite si rok in bodite dosledni. Prve mesece se boste morda malo lovili, saj spremembe vedno prinašajo kanček negotovosti, vendar boste kmalu ugotovili, da je življenje s preglednimi financami manj stresno in bolj pozitivno. Pred vami je lepa prihodnost!

Varčujte za pokojnino: Upokojitev je verjetno zadnja stvar, o kateri razmišljamo na začetku poklicne kariere. Pa vendar bi bilo pametno, da o tem, kako bomo živeli po upokojitvi, kako visoka bo naša pokojnina in kako močno se nam bo takrat spremenil naš življenjski standard začnemo razmišljati čim prej. Najbolje že danes oziroma ob prvih rednih dohodkih. Varčevalna matematika je namreč čisto preprosta: prej kot bomo začeli varčevati, več več bomo naredili za našo varno starost.

Preverite ugodno varčevalno ponudbo pri Modri zavarovalnici, kjer vam omogočajo varčevanje v skladih življenjskega cikla. Odločite se za optimalen način varčevanja pri Modri zavarovalnici in si zagotovite socialno varnost in ohranitev življenjskega standarda po upokojitvi. Za več informacij o varčevanju pri Modri zavarovalnici preverite TUKAJ.

Varčevanje za starost pri Modri zavarovalnici

Ena izmed boljših rešitev za višje prejemke po upokojitvi je zagotovo dodatno pokojninsko zavarovanje. To je dolgoročna oblika varčevanja, ki nam omogoča postopno varčevanje hkrati pa nam omogoča, da si znižamo davčno osnovo in si tako pridobimo davčno olajšavo. Varčevanje v tako imenovanem skladu življenjskega cikla, ki ga ponujajo v Modri zavarovalnici, pa zagotavlja tudi optimalen način varčevanja v različnih življenjskih obdobjih.

Prednosti varčevanja pri Modri zavarovalnici

Sklenitev dodatnega pokojninskega zavarovanja je, dolgoročno gledano, namenjena pridobitvi dodatnega dohodka po upokojitvi. Že danes pa nam prinaša nekaj mikavnih prednosti.

Prva je nedvomno davčna olajšava: lahko jo uveljavljamo za vplačane zneske, ki ne presegajo 5,844 odstotka naše bruto plače oziroma letnega zneska 2.819 evrov. Prepričajte se sami, koliko bi lahko privarčevali pri dohodnini. Izdelajte lasten informativni izračun.

Druga prednost je, da ni nobenih dodatnih obveznosti glede uveljavljanja davčne olajšave. Za vse poskrbijo pri Modri zavarovalnici, mi le še preverimo pravilnost podatkov.

Tretja prednost – in ta velja le decembra – je sklenitev zavarovanja brez vstopnih stroškov. Tudi tu boste nekaj privarčevali.

Najpomembneje pa je, da si boste z varčevanjem na dolgi rok zagotovili solidno dodatno pokojnino, ki je le polovično obdavčena.

Novost: Sklad življenjskega cikla

V Sloveniji vam trenutno samo Modra zavarovalnica omogoča varčevanje v t. i. skladu življenjskega cikla. Gre za novo obliko varčevanja, ki se prilagaja vam in omogoča višjo pokojnino. Varčevalci v skladu življenjskega cikla varčujejo tako, da se naložbena politika prilagaja njihovi starosti. To pomeni, da je pri mladih varčevalcih bolj usmerjena v delnice, ki na dolgi rok prinašajo višje donose, pri tistih tik pred upokojitvijo pa je varčevanje domala brez tveganja, saj je takrat donos zajamčen. Tako so vaša sredstva vedno dobro naložena, zadnja leta pred upokojitvijo pa tudi popolnoma varna.

Sklad je sestavljen iz treh podskladov: dinamičnega, v katerem varčujete nekje do 50. leta, preudarnega za vse med 50 in 60 letom ter zajamčenega za ljudi po 60. letu do upokojitve. S staranjem tako potujete skozi celoten "življenjski cikel" sklada in na ta način v vsakem življenjskem obdobju dosegate optimalne donose na vložena sredstva.

Izberite pot v lepšo prihodnost

Se tudi vi zavedate, da morate sami poskrbeti za svojo pokojnino, saj nihče drug ne bo tega storil namesto vas? Potem obiščite spletno stran www.modra-zavarovalnica.si in sklenite dodatno pokojninsko zavarovanje čim prej. Vzelo vam bo nekaj minut, v rezultatih pa boste uživali še dolga leta.

Ne spreglejte