SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žarnić: Vrednotenje nepremičnin je veliko več kot davek

4

termometer

Minister za okolje in prostor Roko Žarnić se je na poslovnem zajtrku Ameriške gospodarske zbornice med drugim postavil v bran vrednotenju nepremičnin. Gre za veliko več kot davek, je menil.

Dejal je tudi, da še verjame, da bodo uredbe v zvezi z odpadki zaživele jeseni, edini pravi potencial za zelene tehnologije pri nas pa da je voda. Minister je danes v Ljubljani uvodoma spregovoril o svetovnih okoljskih problemih na splošno, pri čemer je poudaril, da so teorije, vezane na težave, kot je globalno segrevanje, ipd., zelo različne in nasprotujoče. "ZDA in Kitajska sledita osnovnim idejam EU V tem kontekstu je spregovoril tudi o dveh velikih mednarodnih dogodkih s področja okolja v zadnjih dveh letih. Medtem ko je bila podnebna konferenca v Koebenhavnu leta 2009 nekakšno razočaranje, je podnebni vrh v Cancunu konec lanskega leta po njegovih besedah pomenil luč na koncu predora. Dodal je, da ZDA in Kitajska sicer sledijo nekim osnovnim idejam EU, da pa je na tem področju še veliko dela.

Ministrstvo za okolje kot drugi največji javni investitor v Ljubljani

Beseda je nato tekla okoli okoljskih problemov, vezanih na Slovenijo. Žarnić je med drugim pojasnil, da bo ministrstvo za okolje v bližnji prihodnosti postalo drugi največji javni investitor v Sloveniji. Za področja odpadkov, vodnih zalog in upravljanje z odpadnimi vodami, bo, denimo, ločeno namenilo nekaj več kot pol milijarde evrov.

"Človeka malo boli, da gredo hlodi iz države skozi Luko Koper v daljne dežele"

Minister je spomnil še, da je letos leto gozdov in da to predstavlja veliko priložnost za Slovenijo. "Lesarstvo je gotovo naša tradicionalna panoga. Človeka malo boli, da gredo hlodi iz države skozi Luko Koper v daljne dežele," je dejal in dodal, da je treba delati na osveščanju, da bi se čim več lesa porabilo doma. Ob tem je izpostavil problem, ki ga bo treba razrešiti, in sicer neuspeh lesnopredelovalnih podjetij pri kandidiranju za sredstva za raziskovalne projekte.

"Ministrova naloga je, da razmišlja o strategijah" Na koncu je izpostavil, da je vloga ministra v Sloveniji pogosto narobe razumljena. Ministrova naloga je, da razmišlja o strategijah, ne pa, da je kvalificiran za vse podrobnosti, je pojasnil. Povedal je še, da ga žalosti, da mora število svojih zaposlenih vsako leto zmanjšati za odstotek, in da ne more ustrezno stimulirati dobrih sodelavcev ter sankcionirati tistih, ki dela ne opravijo tako, kot je treba.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin