SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V iskanju novega predsednika uprave Telekoma Slovenije

2

termometer

Danes prične teči 30-dnevni rok, ki ga je nadzorni svet Telekoma Slovenije določil za zbiranje vlog za novega predsednika uprave našega največjega telekomunikacijskega operaterja.

Dosedanji predsednik uprave Ivica Kranjčević, ki je svoj mandat nastopil marca 2010, je namreč člane nadzornega sveta na aprilski seji seznanil s svojo namero, da se 1. septembra letos upokoji. Kot je povedal, gre za osebno odločitev, ki je nikakor ne gre povezovati s kakršnimi koli zunanjimi vplivi.

Člani nadzornega sveta družbe, ki ga vodi mag. Tomaž Berginc, so na zadnji seji, 29. maja, odločili, da bodo novega predsednika uprave iskali s pomočjo javne objave. Skoraj zagotovo pa bo odločitev o najustreznejšem kandidatu že opravil nadzorni svet v novi sestavi. V Telekomu Slovenije so namreč ta teden objavili zahtevo AUKN za razširitev napovedane skupščine, na kateri naj bi odpoklicali dosedanje člane, ki predstavljajo delničarje in izvolili nove. V nadzorni svet so predlagani Janez Benčina, mag. Matjaž Janša, Peter Kavčič, Miha Klun, Matej Kovač in Matjaž Savodnik.

Skupščina Telekoma Slovenije je sklicana za 21. junij ob 14. uri, na sedežu družbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin