Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Ponedeljek,
2. 11. 2015,
15.27

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SDH Damjan Belič

Ponedeljek, 2. 11. 2015, 15.27

7 let, 2 meseca

"Trdno stojimo za izbiro nove uprave," pravi prvi nadzornik SDH

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) Damjan Belič ocenjuje, da so med prijavami na razpis izbrali najboljše kandidate.

Belič je pojasnil, da je na razpis za člana uprave prispelo 46 prijav. Za preverjanje kandidatov so najeli kadrovsko agencijo, kandidati pa so bili izbrani na podlagi vrste predstavitev, preverjanj in sestankov. Pomembno je bilo tudi, da niso obsojeni ali v kazenskem postopku in da so med seboj čim bolj komplementarni.

Člani uprave so popolnoma novi Nadzorni svet je odpoklical dosedanjo upravo, ki sta jo sestavljala Matej Pirc in Matej Runjak. Oba sta imela začasen mandat do imenovanja nove uprave in sta bila do zadnjega uvrščena v izbor.

V novo upravo so bili imenovani Marko Jazbec, Anja Stronjin Štampar in Nada Drobne Popovič, ki imajo vsi potrebne izkušnje in za katerimi prvi nadzornik tudi trdno stoji. "Ne dvomim v uspešnost in korektnost dela dosedanje uprave, ampak nominacijska komisija se je odločila drugače," je dejal Belič.

Prejšnjih članov ne odslavljajo Obema prejšnjima članoma bodo ponudili nadaljevanje zaposlitve. Če tega ne bosta sprejela, jima po pogodbi pripada odpravnina. Pirc in Runjak sta kot predstavnika SDH tudi v nekaj nadzornih svetih podjetij. Belič od obeh pričakuje, da bosta ponudila svoje odstopne izjave, ni pa nujno, da jih bodo uveljavili.

V mednarodnem razpisu kriterij aktivno znanje slovenščine Razpis je bil skladno z zakonom mednaroden, vendar med prijavami ni bilo tujih kandidatov. Med kriteriji je bilo tudi aktivno znanje slovenskega jezika, saj si Belič ne predstavlja, da bi delovanje SDH potekalo v tujem jeziku. Prav tako se ne bo spremenila plačna politika, ki je usklajena z zahtevami iz t. i. Lahovnikovega zakona.

DUTB še ne more kupiti terjatev Save Glede odkupa terjatev Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) do Save SDH še ni sprejel končne odločitve. Belič meni, da SDH trenutno ne more kupiti terjatev DUTB do Save, ker je v zvezi s prisilno poravnavo še preveč neznank, preverili pa bodo, kakšni bi bili finančni učinki odkupa.

Ne spreglejte