Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 12. 2010,
19.01

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 3. 12. 2010, 19.01

7 let, 2 meseca

Sveti delavcev elektrogospodarstva pisali agenciji za upravljanje naložb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sveti delavcev elektrogospodarstva (družb, ki proizvajajo električno energijo, in distribucijskih družb) so v teh dneh na agencijo za upravljanje kapitalskih naložb države naslovili pismo.

V pismu izražajo pričakovanje, da bodo vključeni v vse postopke statusnih preoblikovanj družb.

Sveti delavcev nismo vključeni v postopke statusnih preoblikovanj družb "Sveti delavcev kot predstavniki vseh zaposlenih v družbah praviloma nismo bili in tudi v aktualnih debatah nismo vključeni v postopke statusnih preoblikovanj družb, čeprav so pristojnosti svetov delavcev na področju jasno opredeljene v zakonu o sodelovanju delavcev pri upravljanja," poudarjajo in dodajajo, da od agencije zato pričakujejo, da se uvede nova praksa, ki bo skladna z zakonom.

Upoštevanje določil zakona pričakujejo od vlade, agencije in vseh organov upravljanja elektrogospodarskih družb. "Tako pričakujemo, da bomo v izogib kasnejšim nesporazumom pri udejanjanju odločitev bili pravočasno vključeni v vse postopke statusnih preoblikovanj družb, kjer bomo lahko podali svoja stališča in s svojim znanjem pripomogli k čim boljši realizaciji," izpostavljajo.

Od agencije pričakujejo odgovor in obvestilo o njenih predlogih vključevanja zaposlenih skladno z zakonodajo ter njene predloge, ki bi jih morali storiti sveti delavcev, da se proces vključevanja in aktivnega sodelovanja nemudoma začne.

Začudenje nad trenutnim dogajanjem v elektrogospodarstvu Sveti delavcev v pismu tudi izražajo začudenje nad trenutnim dogajanjem v elektrogospodarstvu (gre za nesoglasja med določenimi državnimi organi) in se s takim načinom delovanja ne strinjajo. "Pri tem pa si lahko vzamete za vzgled kar nas zaposlene, ki že vsa leta tudi na strokovnem področju zgledno sodelujemo ter si medsebojno pomagamo," navajajo.

V pismu agenciji, v vednost poslanemu gospodarski ministrici Darji Radić, generalnemu direktorju direktorata za energijo Janezu Kopaču in vodstvom podjetij elektrogospodarstva, so podpisani sveti delavcev Dravskih elektrarn Maribor, Termoelektrarne Trbovlje, HSE, Termoelektrarne Šoštanj, Termoelektrarne Brestanica, Savskih elektrarn Nova Gorica, Savskih elektrarn Ljubljana, Premogovnika Velenje, HTZ Velenje, HSE Invest, Elesa, Elektra Ljubljana, Elektra Gorenjska, Elektra Celje, Elektra Maribor, Elektra Nova Gorica in TE-TOL.

Ne spreglejte