SiolNET. Posel danes Novice
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci v Sarajevu pomagajo iskati rešitve za gospodarski preboj

0,15

termometer

V Sarajevu poteka dvodnevni vrh poslovnih voditeljev iz držav Jugovzhodne Evrope, na katerem predsedniki držav, vlad in vodilni poslovneži iščejo rešitve za ključne izzive, s katerimi se srečuje svetovno in regionalno gospodarstvo.

Kaj so ključni dejavniki uspeha in kako je kot ženska voditeljica lahko sooblikovala poslovni svet, bo v večernem pogovoru povedala Iza Login, soustanoviteljica družbe Outfit7. Z njo se bo pogovarjala Siolova kolumnistka in predstavnica svetovalnega podjetja Boston Consulting Group Melanie Seier Larsen.

Kako kot poslovnež razmišljati globalno?

Samo Login, prav tako soustanovitelj podjetja Outfit7, bo nastopil kot glavni govornik dogodka. Z udeleženci bo delil svoj pogled na to, kako kot poslovnež razmišljati globalno, da sploh lahko kot regionalno podjetje premagaš svetovno konkurenco in zmagaš, ter zakaj je treba podpirati start-up podjetja.

Slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek bo nastopil v soboto na panelu o pretoku blaga in ljudi v regiji skozi harmonizacijo carinskih ovir ter ukinitvi vizumov zaradi krepitve turizma in večjega pretoka delavcev.

Summit 100 je skupna pobuda Združenja Manager, Srpske asocijacije menadžera in Hrvatske udruge poslodavaca ter Atlas Fundacije iz Črne gore. Lani je dogodek gostila Slovenija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin