SiolNET. Posel danes Novice
1,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nomago prevzel italijansko družbo

1,84

termometer

Nomago, avtobus, prevoz v Benetke |  | Foto: Srdjan Cvjetović
Foto: Srdjan Cvjetović

Skupina Nomago še dodatno širi svojo prisotnost na italijanskem trgu. Vodstvo Nomaga je z lastniki turistično-prevozniške družbe Alibus International podpisalo kupoprodajno pogodbo za nakup 100-odstotnega lastniškega deleža italijanske družbe.

Prevzem Alibus International je strateškega pomena pri razvoju Nomaga v vodilnega ponudnika mobilnostnih rešitev med Benetkami in Dubrovnikom. Z vključitvijo Alibus International bo italijanski trg predstavljal že okoli desetino prihodkov skupine Nomago, ta delež pa se bo z organsko rastjo in načrtovanimi aktivnostmi v prihodnje še okrepil, sporočajo iz Nomaga.

Njihovo poslovanje je že vse od ustanovitve z Italijo tesno povezano, saj podjetje že vrsto let prevoze izvaja tudi na tem območju. Konec julija je Nomago uvedel "shuttle bus" do beneških letališč, ki je na trgu doživel izjemen sprejem, poleg tega pa podjetje oskrbuje tudi popotnike s potniških ladij iz Benetk, Trsta in Kopra.

Nomago je tudi uradni prevoznik nogometne ekipe Udinese Calcio Udine, košarkarskega moštva Alma Palacanestro Trieste ter vojaške letalske akrobatske skupine Frecce Tricolori.

Nomago potnike dnevno vozi v 49 slovenskih mest, z njegovo pomočjo pa lahko odpotujejo tudi v 195 držav po svetu.

V novo podjetje in blagovno znamko Nomago so združena podjetja Izletnik Celje, Avrigo Nova Gorica in Promet Mesec. Pred tem je bilo Izletniku Celje pridruženo podjetje Koratur, podjetju Avrigo Nova Gorica pa družbe Integral Notranjska, d. o. o., Integral Kočevje, d. o. o., ter Integral Zagorje, d. o. o.

Na začetku septembra se je Nomagu pridružila še potovalna agencija STA potovanja, do konca leta 2018 pa še podjetje AP Rižana; oba pod skupno blagovno znamko Nomago nastopata že od 1. maja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 86
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin