Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 1. 2011,
8.10

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 15. 1. 2011, 8.10

7 let, 2 meseca

Jat Airways ponovno prestavil let v Rim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Letalska družba Jat Airways je ponovno prestavila datum obnovitve letalske povezave med Beogradom, Portorožem in Rimom.

Čeprav so portoroški turistični delavci po besedah direktorja Turističnega združenja Portorož Jadrana Furlaniča zagotovili dovolj potnikov za let 20. januarja, srbski prevoznik vztraja pri začetku letalske povezave 20. februarja.

Lete so odpovedali zaradi nizke udeležbe

Družba Jat Airways je na začetku decembra lani sporočila, da do 13. januarja odpoveduje vse lete med Beogradom, Portorožem in Rimom, kasneje pa je obnovitev te letalske povezave napovedala za 20. februar. Kot razlog so najprej navedli tehnične težave, nato pa so se sklicevali na nizko število rezervacij.

Turistični delavci na Primorskem so bili zaradi tega zelo razočarani, saj so si prav v času prazničnega decembra obetali veliko gostov iz Rima.

Kot so sporočili iz Turističnega združenja Portorož, so zahtevali začetek letalske povezave 20. januarja, saj naj bi na ta dan priletelo na slovensko obalo vsaj trideset gostov. "A srbski prevoznik kljub zagotovljenim potnikom vztraja na pričetku letalske povezave en mesec kasneje, to je 20. februarja 2011," so zapisali.

Škoda zaradi prestavljenega leta znaša 200.000 evrov

Ob tem opozarjajo, da je ministrstvo za promet za promocijo letalske povezave namenilo 400.000 evrov, od tega je bila doslej porabljena približno polovica. Škoda zaradi večkrat prestavljenega leta znaša torej okoli 200.000 evrov, k temu pa je treba dodati še škodo, ki so jo posredno utrpeli ostali partnerji v projektu.

Turistično združenje se bo v roku dveh tednov odločilo, ali bo ponovno pristalo na Jatove zahteve ali pa bo primorano rešiti zadevo po sodni poti. Odločitev bo sprejelo v sodelovanju s partnerji, ki sodelujejo v projektu, in v posvetu s svojim pravnim zastopnikom, so pojasnili v sporočilu za javnost.

V Portorožu so nad Jatovo odločitvijo razočarani "Zelo smo razočarani z Jatovo odločitvijo, saj smo se res potrudili, da smo za let 20. januarja zagotovili dovolj potnikov," je povedal direktor združenja, ki še vedno meni, da je treba vztrajati pri projektu povezave portoroškega letališča z južno Italijo.

"Gre namreč za velik neizkoriščen potencial, ki bi naši destinaciji prinesel dodatne goste. O tem sem prepričan, saj so nam turistične agencije iz Rima in Neaplja potrdile, da so pripravljene sodelovati z nami in to čez celo leto, ne le v poletni sezoni," je pojasnil.

Dogovarjajo se za vzpostavitev letalske linije z Italijo Slovenija trenutno nima letalske povezave z Italijo, povezave z vlakom in avtobusom pa niso najbolj ustrezne. Turistično združenje Portorož je že v kontaktu z nekaterimi letalskimi prevozniki iz Italije, ki so pripravljeni pristopiti k projektu, v primeru da bo sodelovanje z Jatom prekinjeno.

Ne spreglejte