SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gen-I do konca septembra z nižjo ceno plina

3

termometer

Družba Gen-I je z majem za 10 odstotkov znižala ceno zemeljskega plina za vse gospodinjske in poslovne odjemalce. Znižana cena bo veljala do konca septembra.

S prvim oktobrom bo družba ceno vrnila na raven pred majem. Če bodo takrat tržne razmere ugodne, bodo cene prilagodili, so sporočili iz družbe. Cena se bo znižala odjemalcem z letno porabo do 70.000 kubičnih metrov, in sicer z 0,3950 na 0,3555 evra brez DDV in drugih dajatev, predpisanih s strani države.

Zaveza o navzgor omejenih cenah do konca leta 2014 ostaja Ob tem so spomnili na njihovo zavezo navzgor omejenih cen vse do konca leta 2014 in ocenili, da je povprečna slovenska družina od vstopa Gen-I na trg plina prihranila tudi do 30 odstotkov pri stroških za zemeljski plin. Po vstopu Gen-I na trg plina je namreč večina dobaviteljev zemeljskega plina znižala cene.

V Gen-I pričakujejo, da bodo letos cene zemeljskega plina na maloprodajnem trgu še padale. "V podjetju bomo ohranjali zavezo pravičnih cen zemeljskega plina in s cenami ne le sledili razvoju na trgu, ampak tudi aktivno spodbujali zdravo konkurenco," so še poudarili

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin