Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 3. 2011,
7.11

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 30. 3. 2011, 7.11

7 let, 2 meseca

Država kupila še za dobrih 160 milijonov evrov delnic NLB

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Država je v drugem krogu dokapitalizacije NLB vplačala delnice v skupnem znesku nekaj nad 160,6 milijona evrov, koliko novih delnic je s tem pridobila, pa bo znano v prihodnjih dneh.

Na ministrstvu za finance so posebej poudarili, da bodo končni rezultati in zneski vplačanih delnic znani v prihodnjih dneh, ko bo Nova Ljubljanska banka objavila podrobnosti poteka drugega kroga dokapitalizacije največje slovenske banke. Na ministrstvu sicer pravijo, da so izpolnili sklep vlade s 17. marca, da bo država v drugem krogu prodaje novih delnic banke sodelovala na način, da bo vpisala vse nove delnice, ki v drugem krogu niso bile vpisane. "Država je zagotovila uspešen zaključek dokapitalizacije" Z vplačilom ustreznega deleža delnic v dokapitalizaciji, ki presega njen trenutni sorazmerni lastniški delež v osnovnem kapitalu banke, za kar so ji zeleno luč prižgali tudi v Evropski komisiji, je država po navedbah ministrstva zagotovila uspešen zaključek postopka dokapitalizacije največje slovenske banke in pripomogla k izpolnitvi zahtev Banke Slovenije po višji kapitalski ustreznosti banke.

Ob 13. uri se je končal drugi krog dokapitalizacije NLB, v okviru katerega so bile vse nevpisane delnice iz prvega kroga na voljo domačim in tujim vlagateljem. S tem se je končala prodaja novih delnic največje slovenske banke, s katero so želeli v NLB za okrepitev kapitalske trdnosti zbrati 250 milijonov evrov.

V prvem krogu je država vpisala za 82,7 milijona evrov delnic V prvem krogu, ki je bil rezerviran za obstoječe lastnike, je prednostno pravico izkoristilo 39 obstoječih delničarjev, med njimi država, ki so skupaj vplačali nekaj nad 89 milijonov evrov novih delnic. Država, ki ima v lasti 33,10 odstotka delnic banke, je vpisala za 82,7 milijona evrov novih delnic, belgijska KBC kot 30,57-odstotna lastnica pa nekaj manj kot 4,95 milijona evrov. Zaenkrat še ni natančno znano, za koliko je država okrepila svoj položaj med lastniki banke.

Ne spreglejte