SiolNET. Planet TV Klepet ob kavi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Klepet ob kavi

Vem, da telo hrani določene neizražene vsebine!

0

termometer

Alida Bevk

Vsako čustvo je povezano z določenim organom … Če nam gre nekdo na jetra, gojimo do njega jezo. Verjamete v take povezave?

Na to vprašanje nam je odgovorila tudi vnukinja znanega slovenskega pisatelja Franceta Bevka, Alida Bevk, profesorica na AGRFT, ki so ji jetra odpovedala skoraj čez noč, in to pri rosnih 27 letih.

“Mislim, da človek za nazaj zelo težko reče. Ogromno stvari občutimo, koliko pa je dejansko tega, kar ne izrazimo, torej kakšno je razmerje med tem, kaj izrazimo in kaj ne, človek ne more vedeti. Sigurno so bile stvari, ki niso našle mesta, ko ni bilo odprte komunikacije, kjer so bili prisotni vzorci, da raje potlačimo, kot da bi povedali … Ker se ukvarjam tudi z drugimi stvarmi, absolutno vem, da telo hrani določene neizražene vsebine. Ne bi pa znala res potrditi, da se to nabira samo v enem ali drugem organu. Ampak telo zagotovo najde prostor, kamor lahko to shrani.”

AKTUALNI KLEPETOVI DOGODKI.

Oddajo Klepet ob kavi lahko spremljajte vsak dan ob 9. uri na Planetu. Ponovitve so ob 19. uri na Planet PLUS in ob 8. uri na Planet 2.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin