SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Indijska konoplja

Prenehaj kaditi travo ali umri ...

0,84

termometer

weed |  | Foto:

Med življenjem in travo je naslov tokratnega dela serije Indijska konoplja, v kateri voditelj in producent Krishna Andavolu odkriva in raziskuje različne poglede na konopljo ter tisoč in eno uporabo te rastline. Zakaj med življenjem in travo? 

Krishna obišče Garryja, moškega, ki trpi za kromosomsko boleznijo, zaradi katere mu odpovedujejo ledvice. Žal zanj to pomeni dosmrtno dializo, deset let že ima dve odprti rani na rokah, skozi kateri mu črpajo kri, hitro se stara in je v nenehnih bolečinah. Zakaj mu ledvice preprosto ne presadijo?

Garry je zaradi stranskih učinkov bolezni uporabnik medicinske marihuane. Bolnišnica ga je zato s seznama za presaditev organov, kjer je sprva bil na samem vrhu, izločila kot potencialnega pacienta. Bolnišnično pravilo torej narekuje, da pacienti, ki se zdravijo z medicinsko marihuano, niso primerni za presaditev. Krishna je želel ugotoviti, s čim medicina to upravičuje. 

weed | Foto:

Obiskal je laboratorij, kjer so mu razložili, kakšna so tveganja, vendar nihče ni želel odgovoriti, ali bodo Garryja znova uvrstili na seznam za presaditev, niti niso želeli navesti razlogov, zakaj da in zakaj ne. 

Garry je ujet med svojim zdravilom, kanabisom, in bolnišničnimi pravili. Bo lahko vzel boj za življenje v svoje roke?

Ali mu bodo rešili življenje in ali se bo Garryju uspelo vrniti na seznam za presaditev ledvic, preverite nocoj v dokumentarni seriji Indijska konoplja ob polnoči na Planetu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin