TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
7. 7. 2010,
13.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 7. 7. 2010, 13.22

7 let, 12 mesecev

Pahor: Pomembno je, da Telekom ne vidi potrebe po dokapitalizaciji

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik vlade Borut Pahor in gospodarski minister dr. Matej Lahovnik sta danes obiskala Telekom Slovenije, kjer ju je sprejel predsednik uprave Ivica Kranjčević.

"Zelo smo veseli, ker štejemo današnji obisk kot izkaz podpore in zaupanja v naše načrte," je po srečanju povedal Kranjčević. Svoja gosta je seznanil predvsem z aktualnimi dogajanji v hiši, ki jih po njegovih besedah ni malo: načrtovane organizacijske spremembe, trženjski izzivi, naložbe v jugovzhodni Evropi.

Eno leto za temeljne strukturne spremembe Telekoma Slovenije

"V Skupini Telekom Slovenije stojimo pred temeljnimi strukturnimi spremembami, potrebna bo prenova celotne skupine, kar nam narekujejo razmere na trgu, konkurenca in regulativa," je povedal Kranjčević in dodal: "Te spremembe so tako globoke, da potrebujemo soglasje in zaupanje vseh udeleženih v tem procesu, na prvem mestu zaposlenih, ki smo jih o tem že seznanili, in naših lastnikov, kjer v pretežni meri nastopa država, a potrebujemo soglasje tudi vseh drugih delničarjev, ki smo jih seznanili na skupščini 1. julija."

Projekt se bo dotaknil vseh hčerinskih družb v Sloveniji

Projekt Orion tako predvideva, da bosta 1. julija naslednje leto Telekom in Mobitel začela poslovati kot skupno podjetje. "Pravnoformalno in računovodsko bo najlažje in najhitreje, da se to izpelje kot pripojitev Mobitela k Telekomu, proces pa se bo dotaknil tudi drugih hčerinskih podjetij v Sloveniji," je pojasnil Kranjčević in dodal: "Pri tem procesu gre tudi za hitrost, spremembe ne čakajo."

Pahor: "Telekom ima razumevanje in posluh slovenske vlade"

"Telekom se odloča za pomemben projekt, ima razumevanje in posluh slovenske vlade, kolikor je v pristojnosti in moči vlade, bo pri tem smelem projektu tudi pomagala. Za nas je pomembna zlasti informacija glavnih in najbolj odgovornih ljudi skupine, da v tem trenutku in tudi v prihodnje ne vidijo potrebe po dokapitalizaciji in da lahko s sinergijo finančnih učinkov in povezavo skupine uresničijo obe ključni nalogi, to je, da so tehnološko in sodobno v koraku s časom in morda pred njim ter da nadaljujejo s svojo ambicijo, da postanejo regionalen igralec in ne samo domač operater. Slovenska vlada to razume in tudi podpira."

Kranjčević: Del izhodne strategije države naj bo tudi strategija telekomunikacij

Kranjčević je gosta seznanil tudi z nekaterimi operativnimi težavami Telekoma v Sloveniji, kot je dolg alternativnih operaterjev, in z naložbami na jugovzhodu Evrope, kjer bi Telekom potreboval pomoč in sodelovanje države zlasti pri zagotavljanju ustreznih pogojev in regulative. "Naš velik interes je tudi, da ima slovenska država v okviru izhodne strategije tudi strategijo telekomunikacij, kar bi bilo pomembno za vse igralce na trgu."

Ne spreglejte