Četrtek,
3. 12. 2020,
16.59

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

38

Natisni članek

obisk ZDA Anže Logar

Četrtek, 3. 12. 2020, 16.59

3 leta, 4 mesece

Janez Janša gre v Izrael, Anže Logar pa v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

38

Janez Janša | Pred začetkom uradnega obiska se bo predsednik vlade Janez Janša srečal s predstavniki podjetij na področju kibernetske varnosti. | Foto STA

Pred začetkom uradnega obiska se bo predsednik vlade Janez Janša srečal s predstavniki podjetij na področju kibernetske varnosti.

Foto: STA

Predsednik vlade Janez Janša bo v ponedeljek in torek obiskal Izrael. Zunanji minister Anže Logar pa je danes napovedal, da gre prihodnji teden na obisk v ZDA.

Janšev uradni obisk je odziv na povabilo izraelskega premierja Benjamina Netanyahuja, ki ga je izrekel ob čestitki za imenovanje na to funkcijo aprila 2020. 

Jadransko morje
Novice Hrvati ne pričakujejo nasprotovanja Slovencev. Kaj pravi Anže Logar?

Uradni del obiska bo namenjen pogovorom z gostiteljem Netanyahujem, predsednikom Reuvenom Rivlinom in ministrom za zunanje zadeve Gabijem Ashkenazijem. Pred začetkom uradnega obiska se bo predsednik vlade Janez Janša srečal s predstavniki podjetij na področju kibernetske varnosti in drugih uspešnih podjetij, ki mu bodo predstavili svoje delovanje in možnosti za sodelovanje s slovenskimi podjetji, so sporočili iz Janševega kabineta.

Slovenija razglasila Hezbolah za teroristično organizacijo

Slovenska vlada je sicer pred dnevi sprejela sklep o obravnavi gibanja Hezbolah kot kriminalne in teroristične organizacije, ki predstavlja grožnjo miru in varnosti. Evropska unija je že leta 2013 oboroženo krilo Hezbolaha uvrstila med teroristične organizacije, več držav pa je celotno skupino označilo za teroristično organizacijo.

Janez Janša
Novice Janša o Logarju in Koritniku: Od nobenega ne zahtevam odstopa

Zunanji minister Anže Logar je napovedal, da gre na obisk v ZDA. | Foto: STA , Zunanji minister Anže Logar je napovedal, da gre na obisk v ZDA. Foto: STA ,

V ZDA na povabilo Pompea

Logar se bo v začetku tedna v Washingtonu srečal z ameriškim državnim sekretarjem Mikom Pompeom. Logar v ZDA odhaja na povabilo Pompea, gre za povratni obisk po obisku ameriškega zunanjega ministra v Sloveniji avgusta letos, so še sporočili z MZZ.

Logar in Pompeo sta ob avgustovskem obisku podpisala skupno izjavo o varnosti omrežij 5G. To je bil prvi obisk kakšnega ameriškega državnega sekretarja v Sloveniji po letu 1997, poroča STA.

Anže Logar
Novice Zunanji ministri baltskih držav po srečanjih z Logarjem v samoizolaciji