SiolNET. Novice Svet
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

ZDA in Mehika dosegli dogovor o migracijah, carin ne bo

0,43

termometer

Mehika meja carine tovornjak
Trump je Mehiki zagrozil s petodstotnimi carinami na izvoz v ZDA, če ne ustavi migrantov iz Srednje Amerike na poti v ZDA. Te carine bi potem višal vsak mesec po pet odstotnih točk tja do 25 odstotkov. Foto: Reuters

ZDA in Mehika sta dosegli dogovor o migracijah, s čimer se je Mehika izognila carinam, s katerimi ji je grozil ameriški predsednik Donald Trump. Če državi ne bi dosegli dogovora, bi Washington v ponedeljek proti Mehiki uvedel petodstotne carine na izvoz v ZDA.

"Vesel sem, da vas lahko obvestim, da so ZDA sklenile podpisan sporazum z Mehiko. Carine proti Mehiki, ki bi morale začeti veljati v ponedeljek, so tako za nedoločen čas umaknjene," je na Twitterju sporočil Trump.

"Mehika je v zameno pristala, da bo sprejela odločne ukrepe za zajezitev migrantskega vala skozi Mehiko in do naše južne meje. S tem se bo precej zmanjšalo ali ustavilo nezakonito priseljevanje iz Mehike v ZDA," je dodal ameriški predsednik.

Mehiški zunanji minister Marcelo Ebrard je potrdil dogovor in sporočil na Twitterju: "ZDA v ponedeljek ne bodo uvedle carin. Hvala vsem ljudem, ki so nas podpirali, s čimer so pokazali veličino Mehike."

Trump je Mehiki zagrozil s petodstotnimi carinami na izvoz v ZDA, če ne ustavi migrantov iz Srednje Amerike na poti proti severu. Te carine bi potem višal po pet odstotnih točk vsak mesec do 25 odstotkov.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Wolf / 08.06.2019. ob 13:18 0 0

    Tako se dela. Ne kot evropski pocarji z graditvijo begunskih taborišč na južnih mejah in sofinanciranjem njihovega vzdrževanja. Ker to postane poslovna priložnost, da nekateri služijo in jim je v interesu, da imajo čim več beguncev. Po žepu je treba udariti države, ki omogočajo njihov prehod. In kar je trepa posebno poudariti -> ti begunci, migranti so največkrat NELEGALNI. S sofinanciranjem se podpira kriminal!

    0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin