SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Kosovski Mitrovici odjeknili eksploziji in izbruhnili novi neredi

3

termometer

V Kosovski Mitrovici sta v noči na soboto odjeknili dve eksploziji, ki sta povzročili večjo gmotno škodo, ob posredovanju po eksplozijah pa je bilo ranjenih sedem srbskih gasilcev.

Srbski gasilci so bili poškodovani med gašenjem požara v multietičnem naselju Bošnjaška mahala. Požar je po eksploziji izbruhnil v lokalu čigar lastnik je Albanec. Po besedah vodje Kosovske policijske službe (KPS) je požar zanetila skupina Srbov. Ranjenim gasilcem je bila pomoč nudena v bolnišnici v Kosovski Mitrovici.

Po eksplozijah so po navedbah srbskih virov v naselju, ki je tik ob razmejitveni črti razdeljene Kosovske Mitrovice, izbruhnili neredi.

Drugi večji incident v zadnjih petih dnevih Med neredi so zbrani meščani napadli ekipo televizije Most in ranili srbsko novinarko. V jutranjih urah so se razmere v mestu nato umirile. V zadnjih petih dnevih je to drugi večji incident v Kosovski Mitrovici.

30. decembra sta v severnem delu Kosovske Mitrovice kosovska Albanca z nožem zabodla 16-letnega srbskega mladeniča. Dogodek je sprožil val neredov v mestu, v katerih so uničili več deset vozil in podtaknili požare v nekaterih albanskih lokalih, napetost v mestu, ki je strogo ločeno na albanski in srbski del, pa narašča.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin