V garažni hiši zgorelo na stotine avtomobilov #video

Požar v garažni hiši v angleškem mestu Liverpool je na silvestrsko noč uničil okoli 1.600 avtomobilov. Gasilci so se še v jutranjih urah borili s plameni, ki naj bi se v večernih urah najverjetneje razširili iz enega od avtomobilov. Bližnja stanovanja so zaradi dima izpraznili.

1 / 2

Foto: Reuters

2 / 2

Foto: Reuters

Na prizorišču požara je bilo ponoči 21 gasilskih tovornjakov. Gasilci so poskušali preprečiti, da bi se poslopje, ki lahko gosti do 1.600 vozil, porušilo. Po navedbah policije so bili v požaru uničeni vsi avtomobili, ki naj bi jih bilo po poročanju BBC okrog 1.400.

Zaradi požara so morali odpovedati mednarodno konjeniško prireditev v bližnji areni. Ranjen naj ne bi bil nihče, na varno so prepeljali tudi okoli 80 konjev.

Prizadetim lastnikom avtomobilov so v posebnem kriznem centru ponudili bodisi prevoz domov bodisi začasno nastanitev.

Policija je sporočila, da je vzrok enega najhujših požarov v Liverpoolu sprožil požar v enem izmed parkiranih avtomobilo, ki se je po ekploziji razširil na druge avtomobile. Policija je hkrati potrdila, da je uničenih vseh 1.600 avtomobilov, ki so bili parkirani v poslopju.

Posamezniki, ki so imeli avtomobile parkirane v poslopju, so po pisanju britanskih medijev poročali o grozljivih zvokih, ko so si sledile eksplozije avtomobilskih oken.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano