SiolNET. Novice Svet
1,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stanje najhuje poškodovane hrvaške deklice je stabilno

1,56

termometer

Bolnišnica, soba
Preostali trije otroci, stari tri, pet in osem let, so na zdravljenju v zadrski bolnišnici. Namestnik direktorja zadrske bolnišnice Edi Karuc je potrdil, da okrevajo v skladu s pričakovanji. Foto: Thinkstock

Po četrtkovi družinski tragediji na Pagu, kjer je moški vrgel čez balkon svoje štiri otroke, je stanje najhuje poškodovane deklice, ki se zdravi v pediatrični kliniki v Zagrebu, stabilno. Preostali trije otroci, ki so na zdravljenju v zadrski bolnišnici, po navedbah zdravnikov okrevajo v skladu s pričakovanji.

Kot je danes povedal vodja enote intenzivne nege na pediatrični kliniki v Zagrebu Milivoj Novak, je stanje sedemletne deklice stabilno brez novih zapletov in poslabšanja. Dodal je, da so zdravniki optimistični, kar zadeva njeno okrevanje.

Deklico, ki je utrpela poškodbe glave in prsnega koša, so v četrtek zvečer prepeljali na zdravljenje v zagrebško pediatrično kliniko, potem ko so jo oskrbeli v bolnišnici v Zadru.

Hrvaška policija Novice Nasilni oče s Paga za 30 dni v pripor: grozi mu do 40 let zapora #video

Otroci okrevajo v skladu s pričakovanji

Preostali trije otroci, stari tri, pet in osem let, so na zdravljenju v zadrski bolnišnici. Namestnik direktorja zadrske bolnišnice Edi Karuc je potrdil, da okrevajo v skladu s pričakovanji. Pojasnil je, da sta petletna deklica in triletni deček na oddelku za otroško kirurgijo, njuno osemletno sestro pa bodo po petkovi operaciji danes popoldne predvidoma premestili z oddelka za intenzivno nego v skupno sobo k bratu in sestri.

Za nasilnega očeta v četrtek odredili pripor

Za nasilnega očeta, ki je otroke v četrtek zgodaj zjutraj drugega za drugim vrgel z balkona v prvem nadstropju družinske hiše, so v petek odredili 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče in teže kaznivega dejanja. Zadrska policija je 54-letnika ovadila zaradi štirikratnega poskusa umora. Grozi mu kazen od 15 do 40 let zapora.

Hrvaška policija Novice Oče na Pagu iz prvega nadstropja vrgel štiri mladoletne otroke #video

Tiskovni predstavnik sodišča v Zadru Denis Klarendić pa je danes potrdil navedbe hrvaških medijev, da so starše septembra 2017 nepravnomočno obsodili na enoletno pogojno kazen s triletno preizkusno dobo zaradi zanemarjanja otrok. Ker se na odločitev niso pritožili, je novembra 2017 postala pravnomočna, še poroča Hina.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin