Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2016,
7.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 Donald Trump Hillary Clinton

Četrtek, 15. 9. 2016, 7.23

6 let, 6 mesecev

Donald Trump po potrditev dobrega zdravja k televizijskemu zdravniku

Skrivanje bolezni Clintonovi zmanjšalo prednost pred Trumpom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump še vedno zavrača objavo podatkov o svojem zdravju, njegova kampanja pa se sklicuje na pravico do zasebnosti. V sredo je bil gost v oddaji s televizijskim zdravnikom doktorjem Ozom, kjer prav tako ni izdal kakšnih podrobnosti.

Donald Trump je povedal, da je malce pretežak in da bi rad shujšal za okrog deset kilogramov. Prav tako jemlje zdravila za visok holesterol, ker ima rad hitro hrano. V studio je prišla tudi njegova hčerka Ivanka, ki je potrdila njegove besede in zatrdila, da je oče odličnega zdravja. Trump je Ozu potem le pokazal list papirja s povzetkom zadnjega zdravniškega pregleda.

Republikanski kandidat za predsednika ZDA za telesno kondicijo skrbi z igranjem golfa, precej pa se znoji tudi med političnimi govori.

Oddaja bo na sporedu danes, ni pa jasno, ali gre za poročilo, ki ga je v petih minutah spisal njegov osebni zdravnik Harold Bornstein. Ta je zatrdil, da bo Trump najbolj zdrav predsednik v zgodovini ZDA. V studiu so bili le Trumpovi sorodniki, prijatelji in zavezniki.


Trump pod preiskavo, Hillary hudo bolna 


Hillary Clinton je po eni od raziskav prednost  pred Trumpom v enem mesecu skopnela z deset na pet odstotkov. | Foto: Reuters Hillary Clinton je po eni od raziskav prednost pred Trumpom v enem mesecu skopnela z deset na pet odstotkov. Foto: Reuters

Zdravnica Clintonove: Je dovolj zdrava, da prevzame položaj predsednice

Zdravnica demokratske kandidatke Hillary Clinton Lisa Bardack je v sredo podrobneje opisala diagnozo pljučnice, ki jo je postavila v petek, dan preden so kandidatki klecala kolena ob odhodu s spominske slovesnosti 11. septembra. Zdravnica trdi, da Clintonova dobro okreva po blažji nenalezljivi bakterijski pljučnici in da je dovolj zdrava, da prevzame položaj predsednice.


Kaj bi se zgodilo, če bi Clintonova ali Trump umrla pred volitvami? 


Skrivanje bolezni zmanjšalo javno podporo Clintonovi

Težava pri Clintonovi sicer ni bila pljučnica, ampak skrivanje bolezni, zaradi česar ji je začela nekoliko padati podpora v anketah. Po zadnji anketi univerze Quinnipiac ima 48 odstotkov podpore, Trump pa 43 odstotkov. Pred mesecem dni je v isti anketi vodila za deset odstotnih točk.

Kar 54 odstotkov podpornikov Clintonove v anketi bo zanjo volilo le zato, da ne zmaga Trump, kar 66 odstotkov Trumpovih podpornikov pa zanj zato, da ne zmaga Clintonova. Okrog 58 odstotkov anketirancev meni, da bo zmagala Clintonova, v Trumpovo zmago pa jih verjame 31 odstotkov.

Ne spreglejte