Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Črt Kaker

Sreda,
14. 9. 2016,
7.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 Hillary Clinton Donald Trump ZDA bolezen Parkinsonova bolezen

Sreda, 14. 9. 2016, 7.33

6 let, 6 mesecev

Trump pod preiskavo, Hillary hudo bolna

Črt Kaker

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Donald Trump in Hillary Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Newyorški pravosodni minister Eric Schneiderman, ki podpira demokratinjo Hillary Clinton, je povedal, da vodi preiskavo dobrodelne fundacije Donalda Trumpa zaradi številnih poročil o kršitvah. Na drugi strani se pojavlja vse več teorij zarot o zdravstvenem stanju demokratske predsedniške kandidatke.

Eric Schneiderman je preiskavo sprožil predvsem zaradi poročil časopisa Washington Post in ameriške tiskovne agencije AP. Trump menda vse od leta 2008 svoji dobrodelni fundaciji ni namenil niti dolarja, ampak je iz nje med drugim vzel 20 tisoč dolarjev, da si je kupil lastni portret.

Fundacija je nakazala 25 tisoč dolarjev za kampanjo pravosodne ministrice Floride Pam Bondi leta 2013. To je bilo v času, ko se je odločala, ali se bo pridružila Schneidermanu v tožbi proti Trumpu zaradi njegovega nepremičninskega tečaja, ki ga je imenoval Trumpova univerza.

Trump: Politikom plačujem, da mi poljubljajo rit

Bondi se potem ni odločila za tožbo, Trump pa je plačal 2.500 dolarjev kazni, ker je denar iz fundacije porabil za politične namene. Trump in Bondi odločno zanikata, da bi bila njena odločitev proti tožbi povezana s politično donacijo.

Vendar je Trump na primer januarja v Iowi dejal, da je vedno plačeval politikom za to, da mu potem poljubljajo rit in storijo zanj vse, kar potrebuje, ko jih pokliče. Zaradi plačila Bondi kongresni demokrati zahtevajo uradno preiskavo pravosodnega ministrstva ZDA. Republikanci Schneidermana napadajo, da podira Clintonovo, in opozarjajo, da naj raje preišče Clintonovo fundacijo.

Hillary Clinton | Foto: Reuters Foto: Reuters

Teorije zarote: Clintonova boleha za Parkinsovo boleznijo

Hillary Clinton, ki počiva zaradi pljučnice, bo jutri nadaljevala svojo predvolilno kampanjo. Po priznanju, da je bolna, so se v ZDA pojavile številne teorije zarote. Mnogi namreč uradni razlagi ne verjamemo in so prepričani, da Clintonova boleha za Parkinsonovo boleznijo.

Oglasil se je tudi mož Hillary Clinton Bill in v intervjuju za eno izmed ameriških televizij dejal, da se njegova žena odlično počuti. Obenem je priznal, da je v preteklosti večkrat omedlela. "Spala je odlično, je v pogonu in nič je ne more ustaviti," se je pozneje pošalil Bill.

Demokratski politiki medtem mirijo javnost in pozornost usmerjajo na Trumpa. Vodja demokratov v senatu Harry Reid je medije opozoril, naj ne pretiravajo z zdravjem Clintonove in malce pogledajo tudi 70-letnega republikanskega kandidata, ki ni vitek in se nenehno hvali, kako rad ima hitro prehrano. Trump informacij o svojem zdravstvenem stanju noče objaviti, čeprav to zahteva od Clintonove.

 

Ne spreglejte