SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ryanair z 29-odstotnim manjšim dobičkom

1

termometer

Nizkocenovni prevoznik Ryanair je imel v primerjavi z enakim obdobjem lani za 29 odstotkov manjši dobiček. Takšen padec pripisujejo visokim cenam goriva.

Letalska družba Ryanair je imela v drugem četrtletju, med marcem in koncem junija, 99 milijonov čistega dobička, v primerjavi z enakim obdobjem lani pa se je dobiček zmanjšal za 29 odstotkov. Lani so namreč v enakem obdobju zaslužili 139 milijonov evrov. Čeprav je družba opazila zmanjšanje dobička, so se njeni dohodki pravzaprav povečali za 11 odstotkov. Dohodki so znašali 1,28 milijarde evrov, kar pripisujejo povečanju letalskega prometa in zvišanju letalskih tarif, ki jih je Ryanair sicer zvišal za štiri odstotke. Visoke cene goriva so odločilno vplivale na njihov dobiček, kar je še pred začetkom drugega četrtletja napovedovala družba. Ryanair je za gorivo v drugem četrtletju namreč porabil 27 odstotkov več kot lani oziroma 544 milijonov evrov.

Manjši dobiček je odraz gospodarskih razmer

Letalska družba je prepričana, da so težke gospodarske razmere v Evropi in varčevalni ukrepi številnih evropskih vlad močno vplivali na njihov dohodek. Nanj je vplivalo tudi to, da so pred kratkim močno znižali cene poletov s Cipra, iz Danske, Madžarske in Poljske, je še prepričana uprava Ryanaira, ki je sporočila, da pričakuje, da bo imela družba letos dobiček med 400 in 440 milijoni evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin