Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 7. 2008,
14.23

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 17. 7. 2008, 14.23

8 let, 3 mesece

Odškodnina zaradi obrekovanja v primeru McCann

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Robert Murat, ki ga je portugalska policija osumila vpletenosti v izginotje deklice Madeleine McCann, bo prejel 757.000 evrov odškodnine od časnikov za škodo, ki jo je utrpel zaradi obrekovanja.

Številni časopisi so se namreč razpisali o tem, da je Murat vpleten v ugrabitev McCannove. 34-letnega Murata, sicer nepremičninskega posrednika, ki živi v bližini apartmaja, kjer je izginila McCannova, je portugalska policija najprej osumila vpletenosti v ugrabitev maja lani, nato pa so sporočili, da je nedolžen. Pred 17 dnevi so preiskavo zaključili, za izginotje pa niso obtožili nikogar.

Odškodnino bo plačalo enajst časopisov Odškodnino zaradi obrekovanja naj bi morali plačati britanski dnevniki Sun, Daily Mirror, Daily Mail, nekateri drugi dnevniki in časopis Sunday. Zgodbe so po besedah Murata največkrat temeljile na podlagi neimenovanih oziroma anonimnih virov, v njih pa so časopisi za izginotje McCannove obsojali Murata. Enajst časopisov, ki naj bi plačali odškodnino, današnje odločitve sodišča še ni komentiralo.

Murat je po razsodbi povedal, da se kljub vsemu počuti kaznovanega, saj so časopisi popolnoma uničili njega in njegovo družino ter ji povzročili brezmejno škodo. "Kljub temu me veseli, da so časopisi priznali krivičnost svojega obsojanja. Zdaj bom lahko začel svoje življenje na novo," je dejal Murat.

Takrat skoraj štiriletna Madeleine je iz počitniškega apartmaja svojih staršev v obmorskem letovišču Praia da Luz na jugu Portugalske izginila 3. maja lani, ko naj bi bila v postelji, starša pa sta večerjala v bližnji restavraciji. Kljub mednarodni preiskovalni akciji policiji doslej ni uspelo najti še nobene sledi za deklico. Starša sta po izginotju deklice sprožila obsežno medijsko kampanjo in se med drugim srečala tudi s papežem Benediktom XVI.

Ne spreglejte