Sreda,
4. 9. 2024,
11.14

Osveženo pred

4 ure, 5 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
ambasadorka Vladimir Putin Rusija tigri Karin Kneissl

Natisni članek

Sreda, 4. 9. 2024, 11.14

4 ure, 5 minut

Nekdanja avstrijska ministrica v Rusiji postala ambasadorka za sibirske tigre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Karin Kneissl | Septembra lani se je preselila v Sankt Peterburg in na letošnjem gospodarskem forumu v drugem največjem ruskem mestu dejala, da je vesela nove priložnosti za življenje in delo v Rusiji. | Foto Guliverimage

Septembra lani se je preselila v Sankt Peterburg in na letošnjem gospodarskem forumu v drugem največjem ruskem mestu dejala, da je vesela nove priložnosti za življenje in delo v Rusiji.

Foto: Guliverimage

Nekdanjo avstrijsko zunanjo ministrico Karin Kneissl, ki je pred leti na svoji poroki plesala z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, so v Rusiji imenovali za ambasadorko dobre volje za sibirske oz. amurske tigre. Osredotočila naj bi se na zaščito te vrste in ozaveščanje o pomenu njenega ohranjanja.

Po besedah Sergeja Aramileva, generalnega direktorja Centra za amurske tigre v Vladivostoku na daljnem vzhodu Rusije, bo Kneissl organizaciji pomagala pri mednarodnih zadevah, poročanje ruskih tiskovnih agencij povzema nemška dpa.

Na svoji poroki gostila Putina in z njim plesala

Na 59-letno diplomatko, ki je med letoma 2017 in 2019 zasedala položaj avstrijske zunanje ministrice, so se leta 2018 usule kritike, potem ko je na svoji poroki gostila Putina in z njim plesala.

sibirski tiger | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Septembra lani se je nato preselila v Sankt Peterburg in na letošnjem gospodarskem forumu v drugem največjem ruskem mestu dejala, da je vesela nove priložnosti za življenje in delo v Rusiji.

Septembra 2022 je na gospodarskem forumu v Vladivostoku izrazila željo po prevzemu funkcije, povezane z zaščito velikih mačk v državi.

Preberite še:

Bled
Novice Svet vzporednih realnosti na Bledu
Vladimir Prebilič
Novice Prebilič: Res je, obstaja možnost, da z Logarjem sestaviva vlado
Ukrajinski F-16
Novice Še nerazvozlana uganka: zakaj je strmoglavil ukrajinski F-16?
Ksenija Judajeva, Ksenia Yudaeva, IMF
Novice Sankcionirana ruska bankirka v upravni odbor IMF