Petek,
12. 4. 2024,
10.31

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Avtomobili požar napaka Mercedes

Petek, 12. 4. 2024, 10.31

2 meseca

Mercedes-Benz zaradi nevarnosti požara vpoklical 341 tisoč vozil, nekaj čez sto v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Mercedes GLE | Vsi dokumenti, pomembni za izvedbo servisnega ukrepa v Sloveniji, so bili pooblaščenim servisom Mercedes-Benza v Sloveniji posredovani prejšnji petek. | Foto Gregor Pavšič

Vsi dokumenti, pomembni za izvedbo servisnega ukrepa v Sloveniji, so bili pooblaščenim servisom Mercedes-Benza v Sloveniji posredovani prejšnji petek.

Foto: Gregor Pavšič

Nemški proizvajalec avtomobilov in tovornih vozil Mercedes-Benz je zaradi nevarnosti požara vpoklical 341 tisoč vozil modelov GLE in GLS, proizvedenih med letoma 2017 in 2023, od tega 11 tisoč v Nemčiji, je v četrtek sporočil nemški zvezni urad za motorna vozila KBA. V Sloveniji je v vpoklic vključenih 109 vozil.

Mercedes-Benz je ugotovil, da je lahko 48-voltna masna točka pod sovoznikovim sedežem pri nekaterih vozilih iz serije GLE in GLS popustila. "V tem primeru kabelski čevelj vodnika mase ne bi bil pravilno pritrjen. To bi lahko povečalo električni kontaktni upor na tej priključni točki. Posledično se lahko temperatura na tem območju poveča zaradi visokih električnih tokov, ki lahko tečejo skozi to povezavo," so za STA danes pojasnili v skupini Emil Frey.

Stranke bodo pozvali pisno 

Servisna organizacija Mercedes-Benza bo zato previdnostno preverila vijačno povezavo čevlja vodnika mase v prizadetih vozilih in jo po potrebi popravila.

Vsi dokumenti, pomembni za izvedbo servisnega ukrepa v Sloveniji, so bili pooblaščenim servisom Mercedes-Benza v Sloveniji posredovani prejšnji petek (opis dela, standardni časi, prizadeti FIN), so povedali v skupini Emil Frey, katere družba Star Import je generalni zastopnik Mercedes-Benza za osebna in lahka dostavna vozila Mercedes-Benza v Sloveniji.

V Sloveniji je po njihovih navedbah v vpoklic vključenih 109 vozil, od katerih so na enem vozilu servisni ukrep že izvedli. Potrebno preverjanje oz. popravilo je za stranke brezplačno in traja predvideno eno uro. Stranke vključenih vozil bodo pisno pozvali, da se dogovorijo za termin pri pooblaščenem servisu, so še navedli.

76974927-8313-45bb-8483-7e823884d15e_1200
Avtomoto Ustvarjen za zmage. Mercedes-Benz razred C.
Mercedes Ola Kallenius
Avtomoto Preobrat pri Mercedesu? Ob nižjem dobičku ohladili električno strategijo.
Bahrajn testiranja Lando Norris McLaren
Sportal Lani rekordi slave, letos rekordi, ki se jih bodo sramovali