Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2012,
8.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pussy Riot

Sreda, 21. 11. 2012, 8.45

8 let

Med Pussy Riot in njihovimi odvetniki izbruhnil oster spor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Članice punk zasedbe Pussy Riot so svoje odvetnike obtožile, da so proces izkoristili za lastno promocijo, ti pa jim niso ostali dolžni in osvobojeno članico obtožujejo kolaboracije s Kremljem.

Članice zasedbe Pussy Riot so aretirali, potem ko so letošnjega februarja v osrednji pravoslavni cerkvi v Moskvi, v katedrali Kristusa Odrešenika, v kratkih krilih in ob ozvočenih kitarah izvedle punk molitev, v kateri so devico Marijo prosile, naj Rusijo reši Putina. 24-letna Marija Aljohina in 23-letna Nadežda Tolokonikova sta končali v delovnih taboriščih, 29-letna Jekaterina Samučevič pa je bila oproščena.

Zadnja zdaj odvetnike obtožuje, da so se z njihovim procesom okoristili in ga izrabili predvsem za lastno promocijo, odvetniki pa Samučevičevi odgovarjajo, da je za svojo izpustitev kolaborirala s Kremljem.

Samučevičeva opozarja, da je žena enega izmed odvetnikov registrirala blagovno znamko Pussy Riot in na ta način poskušala imeti finančne koristi, prav tako odvetnike obtožuje, da so ji vzeli ter nikoli vrnili potni list in ključe. Jekaterina Samučevič je sicer odvetnike, s katerimi je zdaj izbruhnil spor, odpustila že po razglasitvi prve obsodbe in v pritožbenem postopku navajala, da v resnici sploh ni bila vpletena v tako imenovano punk molitev.

Posledično je bila izpuščena, Aljohina in Tolokonikova pa sta ostali obsojeni na dvoletno kazen. S prvotnimi odvetniki sta zdaj sodelovanje prekinili tudi drugi dve članici, ki ju bo od zdaj naprej zastopala Irina Hrunova, odvetnica, ki je uspešno vodila pritožbeni postopek Samučevičeve.

Prvotni odvetniki zdaj vračajo udarec in navajajo, da Samučevičeva vodi kampanjo laži, ki naj bi bila del dogovora s Kremljem, ki ji je sploh omogočil, da je bila izpuščena. Članica Pussy Riot obtožbe o dogovoru zavrača. Po prepričanju odvetnikov Samučevičeva izkorišča svoje osebne težave za blatenje odvetniške ekipe. V tej sicer priznavajo, da so res registrirali blagovno znamko Pussy Riot, vendar poudarjajo, da je bilo to storjeno v dogovoru s članicami.

Ne spreglejte