Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 1. 2009,
15.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 18. 1. 2009, 15.01

8 let, 5 mesecev

Iz reke Hudson dvignili ponesrečeno letalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Letalo, ki je v četrtek zasilno pristalo na reki Hudson v New Yorku, so v soboto pozno zvečer po lokalnem času potegnili iz vode.

Po navedbah ameriške televizijske mreže CNN so medtem črni skrinjici že poslali v Washington na analizo, ki naj bi razjasnila vzrok nesreče.

Po navedbah posadke naj bi Airbus A320 družbe US Airways trčil v jato ptic, pri čemer sta se poškodovala oba njegova motorja.

Potapljači vso soboto v vodi

Potapljači, ki so pripravljali letalo na dvig iz vode in nanj namestili jeklene vrvi, so v ledeno mrzli reki preživeli skoraj celo soboto. Ogromen žerjav je nato dvignil letalo, ki ga bodo zdaj podrobno preiskali.

Kdaj se je raztrgala zunanja obloga?

Na televizijskih posnetkih je bil desni motor letala videti nepoškodovan, čeprav je bila njegova zunanja obloga raztrgana. Za zdaj ni znano, ali je poškodba nastala ob zasilnem pristanku ali je posledica trka z jato ptic med letom. Levi motor Airbusa 320 je odtrgalo, strokovnjaki pa so ga s pomočjo globinomera odkrili na dnu reke, od koder ga sicer še niso dvignili.

Letalo je moralo zasilno pristati kmalu po vzletu z letališča LaGuardia, nesrečo pa je preživelo vseh 155 potnikov in članov posadke.

Ne spreglejte