Četrtek,
27. 1. 2022,
14.48

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

5

Natisni članek

kokain cigarete Dubaj tihotapljenje Hrvaška

Četrtek, 27. 1. 2022, 14.48

2 leti, 3 mesece

Iz Dubaja na Hrvaško pretihotapili 90 ton cigaret

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

5

Ploče | Cigarete, ki so ušle carinskemu nadzoru, naj bi iz hrvaškega pristanišča Ploče odpeljali do Zagreba, od tam pa v Slovenijo, na Madžarsko, Poljsko in v druge države Evropske unije. | Foto Twitter

Cigarete, ki so ušle carinskemu nadzoru, naj bi iz hrvaškega pristanišča Ploče odpeljali do Zagreba, od tam pa v Slovenijo, na Madžarsko, Poljsko in v druge države Evropske unije.

Foto: Twitter

Hrvaška policija je razbila kriminalno združbo, ki je nameravala iz Združenih arabskih emiratov pretihotapiti skoraj 5,8 milijona škatlic cigaret, so sporočili s hrvaškega ministrstva za notranje zadeve. Od načrtovanih 90 ton cigaret naj bi jih v ladijskih zabojnikih doslej pretihotapili 35 ton, na podoben način pa so nameravali tihotapiti tudi kokain.

Kriminalna združba, ki jo je po domnevah hrvaške policije vodil 41-letni državljan Hrvaške, je iz Dubaja na Hrvaško v sedmih ladijskih zabojnikih želela pretihotapiti najmanj 90 ton oziroma 5.798.400 zavojčkov cigaret. Cigarete, ki so ušle carinskemu nadzoru, naj bi iz hrvaškega pristanišča Ploče odpeljali do Zagreba, od tam pa v Slovenijo, na Madžarsko, Poljsko in v druge države Evropske unije.

Cigarete so na Hrvaškem prodajali po minimalni ceni 

Hrvaška policija sumi, da so osumljeni doslej tako pretihotapili najmanj 35 ton oziroma 2,5 milijona zavojčkov cigaret. Te so prodajali po minimalni ceni 11,25 kune oziroma 1,49 evra za škatlico ter tako zaslužili najmanj 28,5 milijona kun, kar je približno 3,8 milijona evrov.

Nameravali so tihotapiti tudi kokain 

Na podoben način so v prihodnosti nameravali tihotapiti tudi kokain, a jim je načrte skupaj z uslužbenci hrvaške carinske uprave prekrižala hrvaška policija. Glavna dva osumljenca, 41-letni vodja združbe in njegov 44-letni kolega, ki je bil odgovoren za organizacijo transporta od Dubaja prek pristanišča Ploče do končnih kupcev, sta že v priporu.

Obalna straža tihotapci
Novice Ameriška obalna straža po nesreči čolna išče 39 oseb, našli so eno truplo
Novice Tihotapec ljudi pri begu streljal na avstrijske vojake
Derby banane
Novice V tihotapljenje kokaina preko Črne gore vpleteni tudi Slovenci
čoln droga
Novice Eksplodirala ribiška ladja, ki je prevažala za 15 milijonov dolarjev droge