Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2013,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 5. 2013, 10.57

8 let

Italijanska policija aretirala štiri domnevne teroriste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Italiji je policija aretirala štiri moške, ki so osumljeni, da pripadajo islamski teroristični celici, ki je načrtovala teroristične napade v ZDA, Izraelu in Italiji. Dva osumljenca sta pobegnila.

Italijanska policija je aretirala štiri od šestih moških, za katere oblasti domnevajo, da so načrtovali urjenje bojevnikov, ki bi jih pozneje poslali v tujino. Oblasti so jih obtožile načrtovanja mednarodnega terorizma in spodbujanja rasnega sovraštva, piše Russia Today. Hosnija Hačemija Bena Hasena, tunizijskega vodjo celice, ki je bil nekoč imam v mošeji v južnem italijanskem mestu Andria, so aretirali v Belgiji. Dva njegova pomočnika, tudi Tunizijca, so aretirali v sicilijski provinci Kataniji, en moški pa je bil aretiran v Milanu.

Poskušali so rekrutirati nezakonite priseljence v Italiji Policija je razkrila, da je našla videoposnetke v njihovi lasti, ki prikazujejo urjenje džihadistov v mestu Andria. Italijanska policija še vedno išče dva osumljenca, ki sta zbežala v Tunizijo. Po poročanju Reutersa naj bi moški poskušali rekrutirati nezakonite priseljence v Italiji ter jih poslati na urjenje v Afganistan, Čečenijo, Irak in Jemen. Nekateri rekruti so bili poslani v Irak, kjer so izvedli nekaj napadov.

Niso razkrili tarč njihovega napada "Zaradi njihovih mednarodnih zvez in njihove indoktrinacije, ki so jo prejeli, smo prepričani, da bi bili zmožni izpeljati teroristični napad," je povedal direktor italijanskih specialnih enot Mario Parente za Euronews. Policija sicer ni razkrila, katere so bile njihove tarče, vendar naj bi skupina načrtovala napade proti vladam, vojski, institucijam in mednarodnim organizacijam, ki z vidika svete vojne veljajo za sovražnice.

Ne spreglejte