Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 7. 2008,
14.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 7. 2008, 14.27

8 let

Aung San Suu Kyi ostaja v priporu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mjanmar je danes pokopal upanja, da bo opozicijska voditeljica Aung San Suu Kyi že čez pol leta izpuščena iz hišnega pripora.

Mjanmar je danes še ratificiral listino Združenja držav jugovzhodne Azije (Asean) in obljubil, da se bo držal demokratičnih idealov organizacije. Mjanmar je kot sedma članica Aseana ratificirala dokument, ki so ga novembra lani podpisali voditelji desetih držav članic združenja. "Ratifikacija temeljne listine razodeva našo zavezanost uresničevanju skupnih vrednost in pričakovanj narodov Aseana," je izjavil mjanmarski zunanji minister Nyan Win v Singapurju, kjer poteka srečanje zunanjih ministrov organizacije. "Resnično upam, da bo naš skupni cilj in obveza - ratifikacija listine v vseh državah članicah - uresničen do decembrskega vrha voditeljev Aseana" v Bangkoku, je še dejal Nyan Win, ki je ratifikacijske listine danes izročil generalnemu sekretarju Aseana Surinu Pitsuwanu.

Na prostosti šele konec leta 2009 Kmalu zatem je singapurski zunanji minister George Yeo sporočil, da je vodja mjanmarske diplomacije danes pojasnil svoje izjave o izpustitvi Nobelove nagrajenke za mir Aung San Suu Kyi iz hišnega pripora. Dejal je, da se to ne bo zgodilo v pol leta, kot je namignil v nedeljo med večerjo zunanjih ministrov Aseana, temveč v šestih mesecih od maja 2009, ko se bo iztekel veljavni enoletni nalog o priporu.

Yeo in ostali zunanji ministri so "napačno razumeli izjavo mjanmarskega zunanjega ministra o trajanju pripora", so zapisali v izjavi. Nyan Win je svojo izjavo pojasnil na današnjem srečanju.

V priporu že več kot 12 let Mjanmarska opozicijska voditeljica je v zadnjih 18 letih v hišnem priporu preživela več kot 12 let, vladajoča hunta pa ji je konec maja pripor že šesto leto zapored podaljšala še za leto dni.

Ne spreglejte