Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2015,
13.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ZDA Rand Paul predsedniške volitve

Nedelja, 1. 3. 2015, 13.18

8 let

Ameriški konservativci izbrali Randa Paula za predsedniškega kandidata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekaj mesecev pred začetkom izbora republikanskega predsedniškega kandidata za volitve leta 2016 v ZDA je konservativni del stranke za morebitnega kandidata podprl Randa Paula.

Senator Paul, znan po svojih libertarnih stališčih, ki zagovarja čim nižje davke in čim manjši vpliv vlade, je bil na neuradnem glasovanju izbran za prednostnega kandidata.

Paul, ki je prejel glasove predvsem skrajno konservativnih pripadnikov stranke, je bil tako že tretje leto zapored izbran za glavnega predsedniškega kandidata za nacionalne volitve, ki bodo prihodnje leto.

Drugo mesto Scottu Walkerju ... Na drugo mesto se je na tako imenovanih slamnatih volitvah Konservativnega odbora za politično akcijo (CPAC) republikanske stranke, ki so bile v soboto v bližini Washingtona, uvrstil Scott Walker, guverner zvezne države Wisconsin, ki po mnenju poznavalcev velja za pravega zmagovalca volitev. Poznavalci namreč dvomijo, da bo Paulu uspelo dobiti podporo v vsej stranki.

Gre za vsakoletno zborovanje vodstva konservativnega jedra republikanske stranke, ki je tokrat s 25,7 odstotka glasov podprlo Paula, medtem ko je Walker dobil 21,4 odstotka glasov.

... Jebu Bushu pa šele peto Jeb Bush, brat nekdanjega ameriškega predsednika Georgea Busha mlajšega, ki je doslej veljal za kandidata z največ možnostmi, je pristal šele na petem mestu, za teksaškim senatorjem Tedom Cruzom in znanim nevrokirurgom Benom Carsonom. Zadnja sta po poročanju nemške tiskovne agencije dpa izrazito naklonjena konservativnemu gibanju čajanke.

Nacionalna konvencija republikanske stranke pred volitvami leta 2016, na kateri bodo potrdili predsedniškega kandidata, bo sicer julija v Clevelandu v zvezni državi Ohio.

Ne spreglejte