Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 16.32

8 let

Zobec Hrastarjeva naj bi vložila predlog za vpis v imenik odvetnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branka Zobec Hrastar je na Odvetniško zbornico Slovenije vložila predlog za vpis v imenik odvetnikov, je STA izvedela neuradno.

Na vrhovnem državnem tožilstvu pa odstopne izjave Zobec Hrastarjeve, ki je od ponedeljka na dopustu, medtem še niso prejeli. Kozinc z vložitvijo predloga ni seznanjen Predsednik odvetniške zbornice Miha Kozinc je sicer pojasnil, da z vložitvijo predloga Zobec Hrastarjeve ni seznanjen, saj upravni odbor predloga še ni obravnaval. Razložil je, da vlogo, če kandidat izpolnjuje predpisane pogoje, najprej obravnava območni zbor odvetnikov, ki upravnemu odboru izda mnenje. Predlog Zobec Hrastarjeve bi tako utegnili obravnavati na naslednji seji upravnega odbora. Seja bo 15. septembra. O njenem odhodu se govori od začetka sodnih počitnic O odhodu Zobec Hrastarjeve s tožilstva v odvetniške vrste se govori od začetka sodnih počitnic, torej sredine julija. Zobec Hrastarjeva je takrat ob napovedi svojega odstopa dejala, da ne more več delati na takšni funkciji v državi, ki ne more ali noče zaščititi svojih funkcionarjev. Prvak SDS Janez Janša je junija proti njej namreč vložil kazensko ovadbo, v kateri ji je očital zlorabo položaja in ponarejanje listin v primeru Patria. Tožilstvo je kazensko ovadbo zavrnilo Okrožno državno tožilstvo je kazensko ovadbo zoper njo sicer zavrnilo. Janša je zato pregon prevzel sam s pomočjo odvetnika Francija Matoza in na ljubljansko okrajno sodišče zoper Zobec Hrastarjevo vložil obtožni predlog.

Sodne počitnice so se končale 16. avgusta, a Zobec Hrastarjeva odstopne izjave še ni podala. Kljub temu je generalni državni tožilec Zvonko Fišer kazenski spis v zadevi Patria zaradi napovedanega odhoda Zobec Hrastarjeve dodelil vrhovnemu državnemu tožilcu Andreju Ferlincu. Zobec Hrastarjeva je namreč avgusta lani vložila obtožne predloge proti Janši, Jožetu Zagožnu, Walterju Wolfu, Ivanu Črnkoviču in Antonu Krkoviču.

Lani vložila obtožbo zoper Erjavca in Gutmana Lani je Zobec Hrastarjeva vložila tudi obtožbo zoper nekdanjega obrambnega ministra Karla Erjavca in nekdanjega načelnika Generalštaba Slovenske vojske Albina Gutmana. Očitala jima je nevestno delo v službi v primeru Patria. Oba je ljubljansko okrajno sodišče oprostilo.

Posredno sprožila spor med Zalarjem in Brezigarjevo Konec februarja 2010 pa je odstopila z mesta vodje specializiranega oddelka policistov pri vrhovnem državnem tožilstvu ter posredno sprožila spor med pravosodnim ministrom Zalarjem in tedanjo generalno državno tožilko Barbaro Brezigar, ker je kot razlog za svoj odstop navedla neposredno komuniciranje Brezigarjeve z enim izmed policistov specializiranega oddelka, ki je obravnaval zadevo bulfmastifi.

Ne spreglejte