Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 2. 2010,
13.38

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 17. 2. 2010, 13.38

3 leta, 8 mesecev

Znanje in izobrazba vam odpirata vrata v lepšo prihodnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Fakulteta za državne in evropske študije je zasebna fakulteta z javno koncesijo, ki izvaja kakovostno izobraževanje na različnih strokovnih smereh.

Programi, ki jih je na FDŠ mogoče vpisati v študijskem letu 2010/2011 so naslednji:

- Dodiplomski študij "Javna uprava" - I. stopnja

Je program, ki nudi veliko priložnost za vse mlade, ki jih zanima delo v javni upravi. S pridobljeno izobrazbo se lahko potegujete za poklice, ki so tipični za uradniška delovna mesta v organih državne uprave, v občinski upravi in pri nosilcih javnih pooblastil, prav tako pa tudi pri izvajalcih javnih služb.

Cilj študija v okviru programa Javna uprava je izobraziti študentke in študente za opravljanje normativne funkcije, kot ene od najpomembnejših funkcij državne uprave in uprave v lokalnih skupnostih tako, da bo ta opravljala v skladu z evropskimi standardi, njeni izvajalci pa bodo sposobni komunicirati tudi z mednarodnim okoljem.

- Strokovni magisterij »Javna uprava« - II. stopnja

Upravno-organizacijska smer Program zagotavlja kompetence vsem, ki se ukvarjajo z organizacijo in vodenjem upravnih organov.

Upravno-procesna smer Program zagotavlja kompetence vsem, ki izvajajo splošne upravne postopke in posebne upravne postopke.

Upravno-evropska smer Program zagotavlja kompetence vsem, ki poleg upravnih, izvajajo tudi predpise EU in jih uporabljajo pri svojem delu v Sloveniji ali pa se usposabljajo za službe v EU.

- Strokovni magisterij »Mednarodne in diplomatske študije« - II. stopnja

Program je zasnovan za izobraževanje strokovnjakov na področju diplomacije in mednarodnih odnosov.

Mednarodna smer Program zagotavlja kompetence vsem, ki poklicno delujejo na področju mednarodnih odnosov in primerjalnega prava.

Diplomacija Program zagotavlja kompetence vsem, ki poklicno delujejo v diplomaciji.

- Doktorski študij »Javna uprava« - III. stopnja

Temeljni namen doktorskega študijskega programa je izobraževanje kandidatov za najzahtevnejše samostojno znanstvo-raziskovalno delo na področju javne uprave. V tem okviru mora kandidat za pridobitev doktorske naziva dokazati, da je sposoben uporabljati znanstvene metode dela, značilne za upravne vede. Hkrati pa mora pokazati sposobnosti samostojnega raziskovanja v prepletu virov in družbene stvarnosti.

Nov doktorski študijski program »Javna uprava« zagotavlja tako temeljno upravno pravno kot tudi specialistično izobrazbo na podiplomski ravni, primerljivo v mednarodnem okviru. Takšna integralna zasnova združuje teoretske, metodološke in aplikativne discipline ter zagotavlja postopnost razvijanja pravnih znanj in hkrati kontinuiteto v izobraževanju. Temeljni namen podiplomskega študija je oblikovanje poklicnih profilov za najzahtevnejša dela na vseh pravnih področjih, še posebej pa na evropskem in mednarodnem področju.

- Doktorski študij "Mednarodne in diplomatske študije" - III. stopnja Študijski program je v postopku akreditacije. V kolikor bo program akreditiran do 1.10.2010, ga bo fakulteta začela izvajati že s študijskim letom 2010/2011.

Temeljni namen doktorskega študijskega programa je izobraževanje kandidatov za najzahtevnejše samostojno znanstvo-raziskovalno delo na področju mednarodnega prava, mednarodnih odnosov, mednarodnega položaja in zunanje politike Slovenije ter diplomacije in diplomatskega prava.

Nov doktorski študijski program »Mednarodne in diplomatske študije« bo zagotavljal specialistično izobrazbo na podiplomski ravni, primerljivo v mednarodnem okviru. Temeljni namen podiplomskega študija je oblikovanje poklicnih profilov za najzahtevnejša dela na vseh mednarodnopravnih in mednarodnoupravnih področjih.

Ne spreglejte