Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 6. 2008,
15.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 7. 6. 2008, 15.36

8 let, 5 mesecev

Zaradi vrha EU-ZDA zapore na več cestah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Zaradi vrhunskega srečanja Evropske unije in ZDA bodo na posameznih relacijah veljale zapore prometa in prepoved parkiranja danes od 9. ure do 17. ure v torek.

Cesta Kokrica - Brdo - Britof bo popolnoma zaprta Kot so sporočili iz Policijske uprave Kranj, bo za ves promet zaprta lokalna cesta Kokrica - Brdo - Britof, in sicer od 9. ure v ponedeljek do 17. ure v torek. Obvoz za osebna vozila bo urejen. Popolna zapora tudi na AC od Podtabora do Vodic, na cesti Kranj - Mengeš, Kranj - Tržič ... Popolna zapora prometa bo veljala tudi na gorenjski avtocesti A2 na odseku od Podtabora do Vodic, na glavni cesti G2-104 Kranj - Mengeš na odseku od Kranja do Spodnjega Brnika, na regionalni cesti R2-410 Kranj - Tržič na odseku od Kranja do Kokrice ter na lokalni cesti LC-183090 Polica - Kokrica. Zapora na teh cestah bo veljala od 18. do 22. ure v ponedeljek in od 13. do 17. ure v torek.

V ponedeljek in torek prepovedano ustavljanje in parkiranje Od 24. ure v nedeljo do 17. ure v torek bo na in ob vseh zgoraj navedenih cestah veljala prepoved parkiranja in ustavljanja vseh vozil. Policisti bodo vsa vozila, ki bodo parkirana na teh lokacijah, odstranili.

Zapore prometa tudi v Ljubljani Določene aktivnosti bodo potekale tudi v Ljubljani, zaradi česar je v torek dopoldne mogoče pričakovati kratkotrajne zapore prometa tudi na relaciji od Brda do Ljubljane in v ožjem središču Ljubljane.

Policisti na vseh pomembnejših križiščih Kratkotrajne zapore prometa bodo izvajali policisti, ki bodo promet urejali na vseh pomembnejših križiščih. Od 24. ure v ponedeljek do 16. ure v torek bo na določenih ulicah v Ljubljani veljala prepoved parkiranja.

Od Kravank do Ljubljane in med Kranjem in Mengešom prepoved za tovornjake Zaradi pretočnosti prometa in varnosti bo v ponedeljek in torek prepovedan promet vseh tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 3500 kilogramov in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago. Prepoved bo veljala na relaciji od prehoda Karavanke do Ljubljane ter na relaciji Kranj - Mengeš.

Ob srečanju z varovano kolono vozil se ustavite Voznike tudi opozarjajo, da morajo ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z zeleno in modro lučjo.

Omejeno parkiranje na letališču Od petka so v veljavi posebni varnostni ukrepi tudi na letališču Jožeta Pučnika. Do torka bo deloma omejeno parkiranje na zunanjem parkirišču in v parkirni hiši. Od ponedeljka od 6. ure dalje bo prepovedano parkiranje in ustavljanje vozil neposredno pred potniškim terminalom.

15 minut pred Bushevim prihodom na letališču prepovedano vsakršno gibanje Petnajst minut pred pristankom letala, na katerem bo predsednik ZDA, pa bo na celotnem območju letališča prepovedano vsakršno gibanje oseb in vozil. Od nedelje od 21. ure dalje pa bodo na območju letališča postavljene dodatne varnostno-kontrolne točke.

Na letališče se odpravite dovolj zgodaj Ob prihodu in odhodu predsednika ZDA bodo na cestah do letališča zapore, zaradi česar bo promet do letališča moten v ponedeljek predvidoma od 17. ure dalje in v torek od 12. ure dalje. Policija zato prosi, da se vsi zaradi opisanih ukrepov na letališče odpravijo dovolj zgodaj in upoštevajo navodila varnostnikov in policistov. Svetujejo še, da se o svojih letih pred prihodom na letališče pozanimajo pri letalskih prevoznikih in na spletni strani Aerodroma Ljubljana.

Večje število sedežev v vlakih na gorenjski progi

Jutri bodo zaradi cestnih zapor na Gorenjskem določeni vlaki v konicah vozili v ojačani sestavi.

Naslednji vlaki na gorenjski progi bodo imeli od 50 do 100 odstotkov več sedežev:

- vlaka z odhodom z Jesenic ob 6:08 (prihod v Ljubljano ob 7:24) in ob 6:28 (prihod v Ljubljano ob 7:42).

- vlaka z odhodom iz Kranja ob 6:30 (prihod v Ljubljano ob 7:05)in ob 14:40 (prihod v Ljubljano ob 15:14).

- vlaki z odhodom iz Ljubljane ob 13:58 (Kranj ob 14:31), ob 14:41 (Jesenice ob 15:55), ob 15:30 (Jesenice ob 16:46) in ob 16:20 (Jesenice ob 17:40).

Ne spreglejte