Ponedeljek,
24. 6. 2024,
11.21

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Natisni članek

kraja policija Šentjernej

Ponedeljek, 24. 6. 2024, 11.21

3 mesece

Zaradi več skupinskih kraj policija konec tedna primorana v Šentjernej poslati dodatne policiste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,53
Slovenska policija | V soboto popoldne in zvečer se je na območju Šentjerneja poleg domačih policistov preventivno zadrževalo še več policistov iz drugih območij PU Novo mesto, so sporočili. | Foto Mija Debevec Doničar

V soboto popoldne in zvečer se je na območju Šentjerneja poleg domačih policistov preventivno zadrževalo še več policistov iz drugih območij PU Novo mesto, so sporočili.

Foto: Mija Debevec Doničar

V občini Šentjernej se je konec tedna zgodilo več skupinskih kraj v trgovinah, zaradi česar je bila policija tam prisiljena zagotoviti dodatne policiste z drugih območij PU Novo mesto. Pri tem je 34-letnik tudi grozil policistu. V Škocjanu pa je četverica z dražečim sprejem poškodovala moškega, ki mu je kradla jabolka.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto, je v petek dopoldne v enega od trgovskih centrov v šentjernejski obrtni coni prišla skupina dvanajstih odraslih in otrok, izkoristila odsotnost varnostnika in zasedenost trgovk ter si nabrala za zdaj še neznano število izdelkov, nato pa brez plačila pobegnila. Odpeljali so se s črnim audijem celjskih tablic in zeleno astro krških tablic.

Podobno se je zgodilo isti dan zvečer nekaj minut pred zaprtjem in v soboto dopoldne, ko je v isti trgovski center znova prišlo več oseb in se zakadilo med police. V petek zvečer so kljub posredovanju varnostnika ukradli za zdaj še neznano količino izdelkov in se razbežali, v soboto dopoldne pa nekaj plačali, nekaj pa odnesli brez plačila.

slovenska policija
Novice Policisti prijeli osumljence, ki so razstreljevali bankomate po Ljubljani #video

Policija je v soboto izsledila šest osumljencev

Šentjernejski policisti so ob pomoči policistov sosednjih policijskih postaj v soboto dopoldne kmalu po dejanju izsledili šest osumljencev. Po preučitvi posnetkov videonadzora in zaključeni preiskavi jih bodo kazensko ovadili, za petek zvečer pa bodo zoper njih uvedli postopek o prekršku, ker niso upoštevali ukazov varnostnika. Dodatno bodo kazensko ovadili 34-letnika, ki je v enem od postopkov grozil policistu.

V soboto popoldne in zvečer se je na območju Šentjerneja poleg domačih policistov preventivno zadrževalo še več policistov z drugih območij PU Novo mesto, so sporočili.

V četrtek štirje osumljenci poškodovali 56-letnika

V četrtek zvečer pa so štirje osumljenci izven naselja Dobrava pri Škocjanu lažje poškodovali 56-letnika. Po prvih ugotovitvah naj bi pred tem pri njem kradli jabolka. 56-letnik se je zapeljal za njimi in jih dohitel med naseljema Dobrava pri Škocjanu in Dobruško vasjo. Ko jih je ogovoril, naj bi ga poškropili z dražečim sprejem in z udarci lažje poškodovali. Razbili so tudi stransko okno na njegovem avtu.

Policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva in poškodovanja tuje stvari obravnavajo štiri osebe iz okolice Škocjana.

Preberite še:

Nasilje, otrok
Novice Brežiški občinski svetniki obsodili nasilje na šolah in pozvali k zagotovitvi dodatnih policistov v občini
Slovenska policija
Novice 25-letni Afganistanec na Fužinah ženski poskušal iztrgati gotovino, drugi pa torbico