Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
14.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 14.23

8 let

Za Zvera Janša bolj kompetenten za vodenje države kot Pahor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Premier Janez Janša ima neprimerno večje kompetence za vodenje države in vlade kot predsednik SD Borut Pahor, je v izjavi za Vest.si ocenil podpredsednik SDS in šolski minister Milan Zver.

Glede Pahorjeve ekipe pa je dejal, da ni neke črno-bele slike in da ne more "reči, da je to slaba ekipa ali da je Pahor slab kandidat za mandatarja". "Vprašanje je, ali je Pahorjeva ekipa dovolj dobra" "Ni neke črno-bele slike, ne moremo reči, da je to slaba ekipa ali da je Pahor slab kandidat za mandatarja. Lahko celo rečemo, da je ekipa dobra in da je on dober kandidat, vprašanje pa je, ali je dovolj dobra, ali je konkurenčna naši ekipi. Jaz mislim, da je vendarle sedanja ekipa bolj sposobna izrabiti vse potenciale slovenske družbe za njen razvoj kot pa ekipa, ki jo je predstavil Pahor," meni Zver.

"Politika je primerno polje za managerske izkušnje" Na vprašanje, ali bi po njegovem mnenju premier v Sloveniji moral imeti managerske izkušnje, je ocenil, da to ni nujno. "Te izkušnje si pač nekje pridobiš in politika je primerno polje za to. Janez Janša je bil nenazadnje eden ključnih osamosvojiteljev Slovenije in je bil v tistem času fantastičen in fenomenalen in je pokazal vse svoje veščine in spretnosti," je poudaril Zver.

"Pahorjeve izkušnje so neprimerljive z Janševimi" "V tem času si je pridobival izkušnje. Nenazadnje je bil kot opozicija nenehno v srčiki slovenske politike. To, kar si je pridobil zdaj s predsedovanjem EU, pa je izkušnja, ki je neponovljiva, in bi bilo škoda, da je ne bi koristil tudi v prihodnje. Zagotovo so Pahorjeve izkušnje neprimerljive z Janševimi. Tukaj ima Janša neprimerno večje kompetence za vodenje države in vlade kot Pahor. To je njegov pomemben adut," ocenjuje Zver.

Virant: Pahor ni primeren za predsednika vlade Že pred tem je minister za javno upravo in kandidat SDS za poslanca Gregor Virant Pahorjevo ekipo za ministre ocenil kot veliko razočaranje. Kot njeno glavno napako nasploh je ocenil to, da "Pahor ni primeren za predsednika vlade". Glede Virantove izjave je Zver za Vest.si dejal, da je Virant "nova zvezdica na slovenskem političnem nebu". "Ni nujno, da imamo o vsaki stvari čisto isto stališče. Običajno se naša stališča nekaj časa krešejo, da potem nastane enotno stališče. Pahorjevo ekipo ocenjujem podobno, vendar ne čisto enako," je dodal Zver.

Ne spreglejte