SiolNET. Novice Slovenija
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za približno polovico slovenskih šolarjev danes začetek zimskih počitnic

0,12

termometer

Zimske počitnice | Do petka bo na počitnicah 85.684 učenk in učencev ter 34.970 dijakinj in dijakov z območja Jugovzhodne Slovenije. | Foto: Pexels
Do petka bo na počitnicah 85.684 učenk in učencev ter 34.970 dijakinj in dijakov z območja Jugovzhodne Slovenije. Foto: Pexels

Za šolarje z vzhodnega dela Slovenije se danes začenjajo zimske počitnice, sicer nekoliko prej kot ponavadi. Razlog za premik začetka letošnjih zimskih počitnic je nordijsko svetovno prvenstvo, ki bo konec februarja v Planici. Društva zveze prijateljev mladine (ZPM) so pripravila veliko aktivnosti za učence in dijake.

Številne aktivnosti, ki se jih bodo otroci lahko udeležili med počitnicami, so pripravili pri ZPM Maribor. Med drugim bodo organizirali delavnice, v okviru katerih bodo lahko slikali, risali in oblikovali živali, naučili pa se bodo tudi, kako se živali znajdejo pozimi. Organizirali bodo tudi drsanje, doživljajsko igrišče in sredin izlet, v okviru katerega bodo otroci lahko obiskali termalni park Thermana.

Ukrajina Novice Prekinjeno šolanje za pet milijonov otrok: nevarnost je prevelika, da bi jih pustili v šolo

Za pestro dogajanje bo poskrbljeno tudi na Rogli

Medtem bo Športna zveza Celje vsem mladim omogočila brezplačno udeležbo v različnih športnih aktivnostih, ki se bodo odvijale na celjskih športnih objektih. Udeležili se bodo lahko kegljanja, plavanja, drsanja, športnega plezanja, igranja badmintona in namiznega tenisa.

Za pestro dogajanje bo poskrbljeno tudi na Rogli, kjer poleg smučanja in teka na smučeh ponujajo tudi aktivnosti za tiste, ki ne smučajo. Na Rogli imajo namreč tudi adrenalinsko sankališče Zlodejevo in otroški snežni park, ponujajo se možnosti pohodov in krpljanja, dodano vrednost predstavljata tudi povezava Rogle s termalnim zdraviliščem Terme Zreče in s potjo med krošnjami dreves.

Na počitnicah 85.684 učenk in učencev ter 34.970 dijakinj in dijakov

Do petka bo na počitnicah 85.684 učenk in učencev ter 34.970 dijakinj in dijakov z območja Jugovzhodne Slovenije – Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije.

Zimske počitnice za učenke in učence z območja Gorenjske, Goriške, Notranjsko-kraške, Obalno-kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter občin Jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel pa bodo od 6. do 10. februarja. Takrat bo na počitnicah 108.961 učenk in učencev ter 42.813 dijakinj in dijakov.

Ker bo med temi počitnicami 8. februarja državni praznik Prešernov dan, bodo imeli učenke in učenci ter dijakinje in dijaki s tega območja prost tudi 26. april.

Ranja Salmič Novice Medvrstniško nasilje: odrasli so dolžni ustrezno ukrepati Marko Juhant Novice Nasilje med vrstniki je plod napačne vzgoje in nemoči izobraževalnih ustanov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin