SiolNET. Novice Slovenija
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z nepravim denarjem plačevali pijačo

0,48

termometer

denar
Foto: PU Maribor

V zadnjih desetih dneh je bilo v več gostinskih lokalih na območju Laškega in Slovenskih Konjic unovčenih 24 ponarejenih bankovcev za 20 evrov. Gre za "filmski denar", ki je natisnjen na navaden papir, a je zelo podoben pravemu. Policisti so takšne bankovce našli za zdaj pri štirih mladostnikih, gostince in trgovce pa pozivajo k previdnosti.

Pivo. Pitje alkohola. Dekle. Novice Pivovarna Laško Union skupaj s partnerji podpisala Zavezo za odgovorno pitje #video

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, gre za denar, ki je zelo podoben pravemu, a je na njem napisano, da ne gre za pravi denar, ampak za reklamni denar. Te bankovce, ki se lahko kupijo na spletu, so storilci uporabljali kot prave v gostinskih lokalih in na prireditvah, kot so gasilske veselice in dogodek Pivo in cvetje v Laškem.

Bodite pozorni pri plačilu z bankovci za 20 in 50 evrov

Na slednjem so policisti in varnostniki prijeli 17-letnika, ki je želel plačati z omenjenim nepravim denarjem. Pri njem so policisti našli še dva takšna bankovca. V Slovenskih Konjicah so policisti prijeli še tri fante, stare 17 in 18 let, ki so na gasilskih veselicah in v raznih lokalih unovčili še 23 primerkov nepravega denarja.

denar Foto: PU Maribor

Zoper vse štiri storilce bodo policisti zaradi storitve kaznivega dejanja goljufije podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo. Za to je zagrožena kazen do treh let zapora.

Policija ob tem opozarja gostince in organizatorje javnih prireditev, naj bodo pri plačilu pozorni na pristnost denarja, še posebej pri plačilu z bankovci za 20 evrov in 50 evrov. Tarče goljufov so tudi ljudje, ki prodajajo razne predmete in jim kupci za kupnino med pravimi bankovci podtaknejo tudi takšen nepravi denar.

slovenska policija Novice V Piranu moški splezal v sobo in oropal nemške turiste

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin