Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2012,
15.01

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 26. 6. 2012, 15.01

8 let, 1 mesec

Vodstvo RTV-ja bo lahko še naprej sklepalo avtorske pogodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Programski svet Radiotelevizije Slovenija je na izredni seji sprejel sklep, po katerem bo lahko vodstvo zavoda do konca leta sklepalo pogodbe v okviru sprejetega programsko-produkcijskega načrta.

Vodstvo bo moralo glede na sklep sveta pripraviti tudi kadrovski načrt, s katerim bo uskladilo stroške dela z dolgoročnimi finančnimi zmožnostmi RTV Slovenija.

"Zavodu grozi alarmantno stanje" Iz projekcije o poslovanju zavoda, ki jo je pripravil svetnik Mitja Štular, je bilo razvidno, da zavodu grozi alarmantno stanje ter da bodo brez takojšnjih ukrepov v prihodnosti potrebni nenadni in ostri rezi tako v plačila za zaposlene kot tudi v program. Kot je še poudaril Štular, zavod z načrtovanim krčenjem kadrovskih zmožnosti s trenutno višino prihodkov dolgoročno ne bo mogel poslovati, saj bo kmalu izčrpal vse rezerve, ki jih ima v delnicah.

Filli: Ne zaposluje se kar vsepovprek Generalni direktor zavoda Marko Filli je v razpravi povedal, da se bo število zaposlenih v prihodnosti še naprej zmanjševalo, vendar le do določene meje, saj mora RTVS izpolnjevati obveznosti, ki jih določa zakon. Zakon za uravnoteženje javnih financ bodo po njegovih besedah izkoristili za dodatno zmanjšanje števila zaposlenih. Filli tudi poudarja, da javni zavod v tem trenutku ni v takšnem finančnem krču, da bi bile potrebne izredne razmere. Poudaril pa je, da je vprašanje zaposlovanja v rokah ožjega vodstva in da "se ne zaposluje kar vsepovprek".

O dopisovanju sodelavcev MMC-ja svetniki niso razpravljali V predlogu dnevnega reda seje programskega sveta je bila sprva tudi točka o dopisovanju nekaterih sodelavcev spletnega portala MMC, ki je bilo objavljeno na spletu pod imenom Dosje MMC RTVSLO. Svetniki so po krajši razpravi izglasovali, da točke ne bodo uvrstili na dnevni red.

"V demokratični državi je zasebna pošta nedotakljiva" Nekateri so bili namreč prepričani, da o tej temi programski svet ne more razpravljati, saj naj bi šlo pri dopisovanju za zasebno korespondenco, o tem pa se ne razpravlja. "V demokratični državi je zasebna pošta nedotakljiva. Ustava varuje pravico do zasebnosti, obsoja pa tudi sovražni govor, ki pa je javen in se ponavlja," je menila svetnica Mojca Kovač Šebart. Žiga Kušar, ki ga je v programski svet na predlog gledalcev in poslušalcev imenoval DZ, pa je dejal, da bi bilo prav, da "točka ostane na dnevnem redu, saj gre za javno blatenje imena tako RTV-ja kot MMC-ja".

Spomnimo: Maja je bilo namreč na spletu objavljeno besedilo neznanega avtorja, znano pod imenom Dosje MMC RTVSLO. Besedilo je pod drobnogled vzela tudi informacijska pooblaščenka, oškodovance pa so napotili h kazenskim in civilnim postopkom. Nekdanji odgovorni urednik MMC-ja Uroš Urbanija je kazensko ovadil generalnega direktorja zavoda Marka Fillija in devet novinarjev MMC-ja, ki so se po oceni Urbanije ukvarjali s "kriminalno dejavnostjo".

Ne spreglejte