Nedelja,
19. 4. 2020,
7.53

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,89

20

Natisni članek

Koronavirus Slovenija matura tehnični pregledi

Nedelja, 19. 4. 2020, 7.53

4 leta

Koronavirus v Sloveniji, 19. april

Sveže številke: tudi danes potrdili 13 novih okužb s koronavirusom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,89

20

Italija bolnica koronavirus | V Sloveniji je umrlo že 74 ljudi, ki so bili okuženi z novim koronavirusom. | Foto Reuters

V Sloveniji je umrlo že 74 ljudi, ki so bili okuženi z novim koronavirusom.

Foto: Reuters

Po zadnjih podatkih na vladni strani so v soboto potrdili še 13 novih primerov okužbe s koronavirusom. V soboto so umrle štiri osebe, skupno se je tako številka umrlih povzpela na 74. V soboto so opravili 685 testiranj.

Hospitaliziranih je 90 oseb, 26 jih je na intenzivni negi. Iz bolnišnice so včeraj odpustili dve osebi. V primerjavi s petkovimi podatki so hospitalizirane štiri osebe manj, prav tako je oseba manj na intenzivni negi. Do zdaj so v Sloveniji opravili 41.265 testiranj, iz bolnišnic pa so skupaj odpustili 192 bolnikov, ki so zboleli za covid-19.

Novice Ljudje množično drli na pogreb, zdaj so v popolni karanteni #video

V šmarskem domu starostnikov potrdili že 171 okužb

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je hospitaliziranih 37 bolnikov s covidom-19, od tega jih je deset v enoti intenzivne terapije. Med njimi je devet intubiranih in mehansko ventiliranih, so prek Twitterja sporočili iz ljubljanskega kliničnega centra. V mariborskem UKC je bilo v soboto hospitaliziranih 27 bolnikov s covidom-19, devet jih je bilo v enoti intenzivne terapije. V soboto je pri njih umrl en bolnik s covidom-19, skupaj do zdaj štirje.

V Splošni bolnišnici Celje pa je s to boleznijo hospitaliziranih 19 oseb, od tega šest na intenzivni terapiji. Iz bolnišnične oskrbe sta bili danes odpuščeni dve osebi, sprejeta pa ena, so sporočili iz štaba civilne zaščite za Zahodno Štajersko. Navajajo tudi, da je stanje v domu za starejše v Šmarju pri Jelšah, kjer so imeli v preteklih tednih velik izbruh novega koronavirusa, stabilno. Dodatno so v domu potrdili eno okužbo, skupno so jih potrdili že 171. Za posledicami covid-19 je tam umrla še ena oseba.

Avstrija meja
Novice Nov črn dan v Rusiji. Avstrijci razmišljajo, da bi poleti odprli meje za turiste.

Nov teden v znamenju rahljanja ukrepov

Slovenija je v zadnjih dneh začela tudi z nekaterimi rahljanji ukrepov glede omejitve gibanja. V ponedeljek se odpirajo tehnični pregledi in ostale storitve, povezane z registracijo motornih vozil. Kaj vse se odpira jutri, preverite tukaj.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je včeraj poudaril, da naj ljudje ne hitijo vsi naenkrat z urejanjem prometnih dovoljenj in preostalih stvari, povezanih z registracijo, saj je veljavnost vsem podaljšana do 16. junija.

Znano je tudi, da bo letos odpadlo nacionalno preverjanja znanja (NPZ) za 6. in 9. razrede osnovne šole. Poklicna in splošna matura se bosta začeli 30. maja s pisnim izpitom iz angleškega jezika.