Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 7. 2008,
13.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 2. 7. 2008, 13.43

8 let, 5 mesecev

V Lipi kritični do predsednika DZ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V poslanski skupini Lipa so kritični do ravnanja predsednika državnega zbora (DZ) Franceta Cukjatija na današnji seji kolegija.

Očitajo mu različno obravnavo opozicijskih in vladnih zakonskih predlogov in ob tem ugotavljajo, da je Cukjati izključno izvajalec vladne politike. V Lipi so želeli, da se njihove predloge obravnava na julijski seji Vodja poslanske skupine Barbara Žgajner Tavš je pojasnila, da so v parlamentarno proceduro vložili predloga novel zakonov o socialnem varstvu ter o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Želeli so, da bi ju DZ obravnaval po skrajšanem postopku, in sicer že na julijski seji. A je po besedah Žgajner Tavševe predsednik DZ temu "rekel ne" in je opozicijske zakonske predloge in predloge državnega sveta uvrstil šele po določitvi dnevnega reda julijske seje.

Peče: DZ iz dneva v dan izgublja na kredibilnosti

Zato nameravajo v poslanski skupini Lipa uporabiti pravico iz poslovnika DZ in zahtevati izredno sejo DZ. Podpise četrtine poslank in poslancev, kolikor jih potrebujejo za zahtevo za izredno sejo, bodo začeli zbirati danes.

Državni zbor, je ocenil Peče, iz dneva v dan izgublja na kredibilnosti, Cukjati pa je postal izključno izvajalec politike Janeza Janše. "Bojim se, da je DZ postal le podaljšana roka izvršilne veje oblasti oz. vlade," je soglašala tudi Tavševa.

Ne spreglejte