Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2021,
14.50

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09

2

Natisni članek

Slovenija okužba Ajdovščina plesni tabor

Sreda, 1. 9. 2021, 14.50

2 leti, 7 mesecev

V Ajdovščini na plesnem taboru odkrili okužbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09

2

ples, plesanje, plesišče | Na plesnem taboru v Ajdovščini so zabeležili okužbo s covid-19. (Slika je simbolična.) | Foto Getty Images

Na plesnem taboru v Ajdovščini so zabeležili okužbo s covid-19. (Slika je simbolična.)

Foto: Getty Images

Dva dni po zaključku plesnega tabora Empire Dance Camp so v soboto zvečer potrdili okužbo pri eni izmed mladoletnih udeleženk. Zaradi slabega počutja je opravila hitri antigenski test, pri čemer je bil rezultat testa pozitiven.

Zahvaljujoč odgovornemu ravnanju staršev so odgovorni lahko nemudoma obvestili tudi vse ostale udeležence tabora in jim svetovali testiranje ter pozorno spremljanje zdravstvenega stanja, so nam sporočili organizatorji. Takoj zatem so obvestili pristojno službo NIJZ in jim posredovali kontakte vseh udeležencev. Kljub dejstvu, da je bila potrjena zgolj ena okužba, so namreč bili mnenja, da je smiselno vse udeležence tabora napotiti v karanteno. Zahvaljujoč hitri reakciji organizatorjev so lahko na NIJZ pravočasno in še pred začetkom šole pripravili obvestila o napotitvi v karanteno.

V Sloveniji so v torek opravili 3.788 PCR-testov na novi koronavirus in ob tem potrdili 764 okužb. Delež pozitivnih testov znaša 20,2 odstotka in je precej višji kot dan pred tem, ko je znašal 18,4 odstotka.

Po do zdaj zbranih informacijah je bilo s strani NIJZ do danes potrjenih 15 okužb. Vsi ostali udeleženci so že opravili testiranja, pri čemer so bili rezultati negativni. 

Razlog, da se okužba ni nekontrolirano širila med udeležence, je ta, da so na plesnem taboru dosledno upoštevali predpisane ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s covid-19.

Novi koronavirus v Avstraliji
Novice Številke so skrb vzbujajoče: 764 okužb. Infektolog: Vsi na kisiku so necepljeni.
razred, šola, šolska tabla, učilnica, učitelj, učenci, pouk
Novice V osnovni šoli pri Kamniku en razred že prvi dan poslali v karanteno

Dogodek se je odvijal v mehurčku

Kot so sporočili organizatorji, so morali vsi ostali udeleženci kot tudi člani ekipe, skrbniki otrok, trenerji in podporno osebje izpolnjevati PCT-pogoj, ki se je vsak dan strogo preverjal. Otroci so trenirali v "mehurčku", saj so spali in trenirali v neposredno povezanem športnem in nastanitvenem kompleksu.

Za potrebe prezračevanja dvorane so poleg dvorani lastnega sistema dodatno najeli še prenosni prezračevalni sistem z odvodom in dovodom svežega zraka, nošenje mask ni bilo obvezno zgolj med izvajanjem plesnih delavnic, sicer pa so bile maske vselej obvezne. 

Zaradi dodatne zaščite so organizatorji najeli zunanjega izvajalca medicinskih storitev, ki je vsak dan opravljal hitre antigenske teste. Kot so še povedali, so bili vsi testi ves čas tabora, prav tako ob zaključku, negativni.

Jan Plestenjak
Trendi Jan Plestenjak zaradi PCT-pogojev ne namerava odpovedovati koncertov
Ne spreglejte