Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 7. 2014,
10.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nova KBM

Četrtek, 3. 7. 2014, 10.06

6 let, 7 mesecev

Tresor, kotiček za pobeg v varen objem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S Tresorjem, sredi strogega središča Ljubljane, je povezana stoletna bančna zgodovina stavbe, premišljen projekt pa je opazil že marsikateri svetovni popotnik. Skupno že iz več kot 107 držav sveta.

Hostel Tresor Ljubljana spada med najbolj nenavadne hostle na svetu. Kakšen je odziv vaših strank, ki v nekdanjem bančnem trezorju preživijo noč? Odzivi so sicer različni, od presenečenja, radovednosti do navdušenja, skratka z eno besedo odlični. Gostje nadvse pohvalijo izvirnost opreme, bančno-trezorsko zgodbo, lokacijo, čistočo in prijaznost ter uslužnost osebja.

Kaj poleg prenočišča dodatno ponujate svojim gostom? Tresor deluje tudi kot prostor za druženje enako mislečih, kot stičišče različnih dogodkov, kulturnih prireditev, razstav, predavanj, pogovorov, srečanj in sprostitev v osrčju središča Ljubljane. Kot oaza sredi mestnega vrveža, kotiček za pobeg v varen objem v najbolj strogem središču mesta.

Med gosti verjetno niso samo mladi, ki jim je hostel v prvi vrsti namenjen. Kako bi opisali vašega povprečnega gosta? Med našimi gosti so mladi, manj mladi, bolj resni in tisti s smislom za humor. Tresor je prostor, ki ponuja zatočišče tako domačim kot tujim gostom, ki si želijo spoznavati nove ljudi, imajo radi preprostost in unikatnost, a kljub temu ljubijo udobje.

Sobe, ki so bile nekdaj bančni sefi, so zdaj zračne hotelske sobe. Kako je potekala prenova prostorov in čigava je bila zamisel, da se ohrani nekdanja namembnost prostora? Bogata, stoletna bančna zgodovina stavbe, še posebej pa pravi bančni trezor v kleti sta bila navdih, ki ga bi bilo nesmiselno zavreči. Bančna zgodba se zrcali v barvni shemi hostla, sefi in bančno pohištvo so bili predelani v mize in nočne omarice, stene pa so zapolnjene s humorno-ciničnimi citati o denarju. Z grafično podobo in označevalnimi napisi po stavbi je arhitekt Jurij Oven želel poudariti secesijski izvor stavbe, tudi s pisavo, ustvarjeno posebej v ta namen.

S svojo spremljevalno ponudbo gradite most med domačim in tujim okoljem. Kako menite, da se je Tresor uveljavil med domačo kreativno mladino? Čeprav Tresor deluje šele dobro leto, je med mladimi ustvarjalci že dobro poznan, zato je tovrstnega sodelovanja čedalje več. Treba je poudariti, da imamo na razpolago več prostorov za izvedbo različnih dogodkov. Naj bo to prostoren, zračen in impresiven atrij v notranjosti stavbe ali bolj intimen, poseben prostor v nekdanjem trezorju med bančnimi sefi. Tako da z veseljem in odprtih rok sprejemamo mlade (in malo manj mlade) kreativce z idejo in željo po sodelovanju.

Spomladi ste praznovali prvi rojstni dan. Ali ste prvo leto preživeli v skladu s pričakovanji na začetku poslovanja? Prvo leto poslovanja smo svoja pričakovanja celo presegli. 20 tisoč prenočitev in 12 tisoč gostov iz 107 držav sveta so podatki, na katere smo lahko ponosni. Pri tem pa ves čas ponavljamo, da ne želimo konkurirati ljubljanskim hotelirjem/hostelirjem, pač pa želimo v Ljubljano pripeljati goste, ki bodo k nam prišli tudi le zaradi Tresorja, zaradi dogodkov, posebnosti in vsebine ter bodo svoje potovanje namesto v sosednje dežele usmerili k nam.

Razkrijte nam še načrte za prihodnost. Ali nameravate širiti dodatno ponudbo, kje se vam zdi, da imate še dovolj rezerve za popestritev programa, če je to sploh mogoče? Za prihodnost nam idej, izzivov in načrtov nikakor ne manjka. Presenečenje za adrenalinske navdušence, Penthouse Tresor, Bar Tresor, restavracija v popolni temi, s Tresorjem na jutranji tek, zdravi zajtrki, razne plesne delavnice, koncerti, razstave, vse to in še marsikaj so teme, o katerih razpravljamo.

Kaj vam ponuja domača banka, zakaj imate vanjo večje zaupanje? Z Novo KBM smo v različnih oblikah zelo uspešno sodelovali že v preteklosti, zato je bilo čisto naravno, da se o načrtih s Tresorjem najprej pogovorimo z njo. Idejo in načrte so hitro sprejeli, zato ni bilo nobene potrebe po iskanju drugega partnerja.

Ali vas lahko domača banka spremlja tudi pri vaših poslih v tujini? V povezavi s Tresorjem za zdaj ni nobenih potreb po poslih v tujini.

Katere so tri stvari, s katerimi ste se še posebej zadovoljni pri svoji banki? Zaposleni, zaposleni, zaposleni. Pri poslu ni toliko pomembno ime ustanove, s katero sodeluješ, najpomembnejši so ljudje, ki lahko identičen posel naredijo dober ali slab.

Se vam zdi, da je izbira prave banke pomembna tudi pri rasti vašega poslovnega uspeha? Vsekakor, še bolj pa, kot že rečeno, izbira pravih ljudi, sodelavcev in partnerjev.

Ne spreglejte