Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 7. 2008,
12.52

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 3. 7. 2008, 12.52

8 let, 5 mesecev

Tožilstvo: Penkova navedba ni resnična

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Tožilstvo je ugotovilo, da navedba Boštjana Penka o tem, da naj bi vodstvu tožilstva predlagal začetek kazenskega postopka proti "ministru aktualne vlade", ni resnična.

Kot so danes sporočili iz urada generalne državne tožilke, so pregledali vpisnike na vrhovnem državnem tožilstvu za leto 2004 in kasnejša leta ter ugotovili, da "navedba bivšega tožilca Boštjana Penka ni resnična in da na Vrhovno državno tožilstvo RS ni podal nobenega takšnega predloga".

Sporno izjavo Penko navedel na RTV Slovenija

Penko je v izjavi za informativno oddajo RTV Slovenija Dnevnik, objavljeno 2. junija, navedel, da naj bi pred štirimi leti (torej leta 2004) vodstvu Vrhovnega državnega tožilstva RS predlagal, da skupina začne kazenski postopek zoper "ministra aktualne vlade", ki ga ni imenoval.

Na vrhovnem tožilstvu o izjavi ničesar ne vedo V uradu generalne državne tožilke so v pisni izjavi za javnost poudarili, da "tudi kolegi, ki so Vrhovno državno tožilstvo RS vodili v letu 2004 in delno še v letu 2005 ter so še vedno na tožilstvu, o tem ničesar ne vedo in od Boštjana Penka niso dobili nobenega takšnega predloga".

Ne spreglejte