Torek,
14. 9. 2021,
7.05

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06

7

Natisni članek

reševalci policija gasilci nesreča nesreča Piran Strunjan padec klif

Torek, 14. 9. 2021, 7.05

2 leti, 7 mesecev

Zahtevno reševanje moškega, ki je zdrsnil s klifa v Strunjanu #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06

7

klif Mesečev zaliv reševanje 140921 | Oseba je padla s klifa, kako hudo je poškodovana, ni znano. Zdravijo jo v izolski bolnišnici.  | Foto PU Koper

Oseba je padla s klifa, kako hudo je poškodovana, ni znano. Zdravijo jo v izolski bolnišnici.

Foto: PU Koper

Ob 20.27 je pri Strunjanu v Občini Piran oseba zdrsnila s klifa, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Posredovali so posamezniki iz več interventnih služb.

Policisti Postaje pomorske policije Koper so bili v ponedeljek ob 20.38 obveščeni, da je s klifa v morje med Belim Križem in Izolo padel moški. Na kraj sta takoj odpluli dve patrulji policistov Postaje pomorske policije, s ploviloma P-08 in P-16.

Ob prihodu na območje Mesečevega zaliva v Strunjanu sta patrulji s policijskima ploviloma začeli temeljit pregled terena s pomočjo svetlobnih naprav na plovilu.  | Foto: PU Koper Ob prihodu na območje Mesečevega zaliva v Strunjanu sta patrulji s policijskima ploviloma začeli temeljit pregled terena s pomočjo svetlobnih naprav na plovilu.  Foto: PU Koper

Negibno ležal in klical na pomoč 

Ob 20.49 so pod klifom, pod Strunjanskim križem, opazili osebo, ki je negibna ležala na obali in klicala na pomoč. 

Zaradi nedostopnega terena s plovilom sta dva člana posadke skočila v morje in odplavala proti ponesrečencu. Takoj sta preverila stanje ponesrečenca in o tem obvestila policiste na plovilu, ki so informacije o stanju osebe predali reševalcem. Policista sta ponesrečenca na kraju oskrbela, pri tem pa tudi ugotovila, da je ponesrečeni moški pri zavesti in poškodovan. Druga dva policista  sta medtem pripravila plovilo za ponesrečenca in hkrati usmerjala reševalno ekipo, gasilce GB Koper, reševalce in policiste PP Piran na kraj do ponesrečenca, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Reševalna ekipa je na kraj prišla ob 21.04 in oskrbela ponesrečenca. | Foto: PU Koper Reševalna ekipa je na kraj prišla ob 21.04 in oskrbela ponesrečenca. Foto: PU Koper

54-letnega ponesrečenega moškega iz Dobrne so dali na nosila, policisti in gasilci GB Koper pa so ga prenesli po morju na policijsko plovilo. Zatem so ga, skupaj z zdravnico in gasilcem GB Koper, nemudoma prepeljali do glavnega pomola v Izoli, kjer so ga ob 21.32 predali reševalni ekipi na kopnem, ki ga je odpeljala v SB Izola na nadaljnje zdravljenje.

Sprehajala sta se po temi, svetila sta si s telefonom 

Njegova partnerica je kasneje v razgovoru pojasnila, da sta hodila po poti ob morju. Ker je bil mrak, sta si svetila z mobilnim telefonom, med hojo zgrešila smer in zašla do klifa.

Mož, ki je hodil prvi, je zdrsnil po klifu približno pet metrov in padel na kamnito plažo. Takoj je obvestila regijski center za obveščanje, od tam pa so obvestili policijo.

Daniel Andre Tande - Planica 2021
Sportal Spodbudna novica o nesrečniku iz Planice
Milijonar
Planet TV Padec v greznico bi se lahko končal veliko slabše #video
Remco Evenepoel
Sportal Belgijski čudežni deček še vedno čaka na opravičilo
Avtomoto Strahovit padec z avtom 21 metrov globoko #video
Trendi Sin zvezdnice s sedežnice padel 12 metrov globoko #video