Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 3. 2014,
17.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

NSi SLS evropske volitve evropske volitve Ljudmila Novak Lojze Peterle

Sobota, 15. 3. 2014, 17.09

8 let, 5 mesecev

Svet NSi potrdil sporazum o skupnem nastopu z SLS na evropskih volitvah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Svet NSi je večinsko potrdil sporazum o skupnem nastopu NSi in SLS na evropskih volitvah, je po seji povedala predsednica NSi Ljudmila Novak. Za skupno listo je glasovalo 80 odstotkov članov sveta.

Predsednica NSi Novakova je prepričana, da bo skupna lista zmagovalna. "Zdaj je preveč pesimističnega razmišljanja v Sloveniji, prevečkrat se ljudje izrekajo proti, NSi se je izrekla za. Za skupno listo, sodelovanje, neko novo upanje, perspektivo v Sloveniji," je poudarila in dodala, da je čas za novo pomlad, ki naj se začne z dobrim rezultatom na volitvah v Evropski parlament. Ob tem verjame v glas tistih, ki si želijo več sodelovanja in upanja za prihodnost. Ocenjuje, da bo sodelovanje obrodilo dobre sadove in da lahko dobijo celo tri evropske poslance.

Zakaj so bili nekateri tudi proti Novakova je pojasnila, da preostalih 20 odstotkov članov sveta stranke, ki so glasovali proti, meni, da je NSi dovolj močna tudi za samostojen nastop na volitvah, nekaj pomislekov je bilo zaradi preteklih negativnih izkušenj, zlasti v času združevanja leta 2000, nekateri občinski odbori pa imajo s sodelovanjem z SLS slabe izkušnje na terenu.

Peterle: Tudi v Sloveniji se da kaj dogovoriti Vodstvi obeh strank sta okvirni sporazum za sodelovanje dorekli v petek. Nosilec liste bi bil aktualni evropski poslanec Lojze Peterle, ki je danes dejal, da je odločitev sveta NSi zanj "zelo jasen in vzpodbuden političen izraz volje". Po njegovih besedah namreč ne gre le za povezovanje in skupen projekt dveh pomladnih strank, temveč za dokaz, da se tudi v Sloveniji kaj da dogovoriti.

Peterle si želi sodelovanja na desnici Peterle je tudi izrazil željo, da med vsemi pomladnimi strankami pride do "nekega dogovora", kako se bodo lotili teh volitev. "Ker mislim, da bi bilo nenavadno, da se tri sestrske stranke Evropske ljudske stranke, ki jih zavezujejo jasne vrednote in načela, ne bi dogovorile, kako bi šle na te volitve, ne da bi izgubljale v bojih med seboj," je povedal.

Ne spreglejte