Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 1. 2011,
8.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 1. 2011, 8.04

8 let

Športnika Primorske Snežana Rodič in Valter Birsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Športnika Primorske pravkar minulega leta po izboru Primorskih novica sta nogometaš Valter Birsa in atletinja Snežana Rodič. Preberitet si kratka intervjuja za obema nagrajencema.

Snežana Rodić: Lani izid leta v slovenski atletiki

Športnica Primorske, 28-letna Snežana Rodić iz Čežarjev pri Kopru, je s šestim mestom na evropskem prvenstvu dosegla izid in uvrstitev leta v slovenski atletiki. Soproga nogometaša Aleksandra Rodića in mati štiriletne Sare si želi vrhunec doseči na olimpijskih igrah v Londonu.

Svetovno popotnico Snežano Rodić (z možem Aleksandrom je precej časa preživela v Bolgariji, Turčiji in na Kitajskem, na priprave pa hodi na Tenerife) vleče domov. V našem pogovoru, ki je nastal pred novim koprskim atletskim stadionom, je bilo prvo vprašanje na dlani.

Kaj si obetate od koprskega stadiona?

"Že z nestrpnostjo čakam, kdaj bom lahko začela trenirati na tem stadionu in v bližnjem fitnesu. Kot kaže, pa še ni vseh dovoljenj. Škoda, saj se moram zato stalno voziti na trening v dvorano v Ljubljano. Vem tudi, da obstaja velik interes AZS in skupine vrhunskih atletov za zimske in poletne priprave v Kopru. Tu sem z atletiko začela in tu bi rada ob koncu kariere postavila tudi atletsko šolo. Kolikor vem, je Koper kandidat za organizacijo članskega državnega atletskega prvenstva na prostem. Upam, da se bo to res zgodilo, saj si zelo želim, da bi se po pionirskem obdobju ponovno predstavila pred domačim občinstvom. Upam, da bo zdrava tudi Marija Šestak. Tako bi gledalcem lahko nudili res odlično predstavo v troskoku."

"Sebi, svojim bližnjim in bralcem Primorskih novic želim, da bi bilo leto 2011 srečno, veselo, brez poškodb in bolezni," je še dejala v intervjuju za Primorske novice.

Valter Birsa o skromnosti

Športnik Primorske pravkar minulega leta je šele četrti nogometaš na prestolu v dolgi zgodovini te prireditve. 24-letni ustvarjalni nogometaš je z vsakim preigravanjem, podajo in zadetkom bližje enemu od velikih klubov, govori se o angleškem Liverpoolu. Ob nogometnem znanju in uspehu pa se ne ponaša - jemlje ga zelo racionalno.

Kaj je tako posebnega v Šempetru, da se tam rojevate taki napadalci, kot ste nazadnje vi, Tim Matavž in Etien Velikonja? "Najprej naj poudarim, da se je moj sin rodil v Postojni. Hočem reči, da upam, da bo tudi on eden od takih napadalcev in da bo dokazal, da se dobri ne rojevajo samo pri nas. V Šempetru se rojevajo otroci iz vse goriške in ajdovske regije, ki potrjuje, da je bogata s talenti."

Imate kako anekdoto iz Afrike? Imeli ste srečanje s pravimi levi. "He he, to je Matavž rekel, da si bo zapomnil pestovanje levčkov. Zapomnil si bom prav vse - od najlepših trenutkov do najslabših. Domov se nismo vrnili kot poraženci ampak kot ljudje, ki smo nekaj dosegli. Čeprav smo bili po izpadu grozno razočarani."

"Bralkam in bralcem Primorskih novic, sebi in družini želim predvsem zdravja. Če bo zraven še sreča, lahko vsak zase in skupaj uresničimo velike stvari," je še povedal v intervjuju za Primorske novice.

Ne spreglejte