Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 3. 2011,
8.08

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 31. 3. 2011, 8.08

8 let, 2 meseca

"Spet se obuja praksa vaških in podobnih špicljev"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Da bi si lažje predstavljali, kaj novi zakon opredeljuje kot delo na črno in kaj kot dovoljeno sosedsko pomoč, smo sestavili nekaj možnih scenarijev z dovoljeno in nedovoljeno pomočjo družine, sosedov in prijateljev.

puščica-2 (30. 3. 2011 09:46:05) V Italiji je (vsaj pri trgatvi), podobno kot bo to pri nas določeno, da le sorodniki do določenega kolena lahko brezplačno pomagajo. Pri velikih vinogradnikih se potem dogaja, da imajo praktično neizčrpno število bratrancev in podobnega na slovenski strani meje. Bojim se, da je edini namen zakona, da se spet obudi praksa vaških in podobnih špicljev, ki iz hudobije ovajajo sosede ter da se na nek način zaposli carinike, cestninarje in kar je še odmrlih poklicev v javnem sektorju.

Felipao (30. 3. 2011 10:45:37) Jaz vem čisto enostavno rešitev. Sosed, recimo da je vodovodar, bo sosedu izdal račun v višini 1 EUR ali kaj takega, pa bo stvar rešena :) Potem pa naj laja, kdor hoče, stvar je uradna in na papirju haha

biz (30. 3. 2011 11:27:50) Saj na koncu nič novega v tem zakonu česar do sedaj že ne bi bilo, le da je malo bolj natančno napisana. Delo na črno v prvi vrsti ne prinaša za nobenega nobenih koristi, čeprav je videti drugače ampak na dolgi rok dokaže da imajo zato podjetniki manj dela in morajo zaradi tega več računati da preživijo, država dobi manj dajatev in jih da manj ven, manjše pokojnine, potem dražje storitve, tako da od plačila na črno ostane bore malo.

Helena Blagne je uspešno izpeljala koncert v Stožicah in napolnila tamkajšnjo dvorano, a to "strupenih" komentatorjev ne odvrne od žaljivk.

drava (30. 3. 2011 10:47:34) Čeprav mi take vrste petje ne pomeni prav dosti, iskrene čestitke Heleni. Veliko energije in korajže je potrebne za tak nastop. Naj ji sledijo slovenski glasbeniki, pevci in ansambli. Ni samo tisto dobro, kar pride iz tujine.

Homer (30. 3. 2011 14:22:58) V Sloveniji je veliko lepotičk, ki si domišljajo da imajo glas, pa kaj več kot mijavkanje ne spravijo iz sebe- To pa ne moremo reči za Heleno, saj je ena redkih domačih pevk, ki resnično zna peti. Zato preprosto ne razumem, vse te žaljivke na njen račun. Tistem, ki njene popevke nisovšeč, pa naj pač posluša kaj drugega.

SLOostržek (30. 3. 2011 16:02:57) Tako je Homer. Se popolnoma strinjam. Toliko zvrst imamo glasbe, da si lahko vsak najde svojo in uživa v njej. Ne vem pa zakaj je potrebno vsakega popljuvati? Meni recimo ni všeč, jo ne poslušam, zato pa niti ne komentiram, ne nje, ne njenega petja. Niti nisem upravičen, saj mi še nikoli ni uspelo zbrati toliko ljudi, kot jih je imela ona v Stožicah, kaj šele, da bi mi kdo zaploskal. Najenostavneje, je, če ti kdo ni všeč, da ne bereš zapisov o njem. Ampak, Slovenci smo svetovna posebnost!

Ne spreglejte