SiolNET. Novice Slovenija
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sosed iz goreče hiše rešil poškodovanega moškega

0,26

termometer

Ogenj
Foto: Getty Images

V požaru stanovanjske hiše v naselju Daber na vzhodnem robu Šentviške planote na Tolminskem se je v petek huje poškodoval 67-letni moški. Še pred prihodom gasilcev in policije so ga iz stavbe rešili sosedje, kasneje so ga zaradi zaradi hudih poškodb prepeljali v šempetrsko bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center.

Po doslej zbranih podatkih policije je vaščanka ob odhodu na počitek v svoji hiši najprej zaznala vonj po dimu, ki je prihajal od zunaj. Nedolgo zatem je opazila, da se iz ene od stanovanjskih hiš v vasi močno kadi. Na pomoč je poklicala sosede, ki so ob prihodu ugotovili, da gori v dnevnem prostoru in na hodniku pri kurišču krušne peči, so po pisanju STA sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Moškega je zvlekel iz močno zadimljene hiše

Eden izmed vaščanov je v kuhinji na tleh opazil ležečega 67-letnega moškega, ki je bil pri zavesti. Zanj je poskrbel eden od domačinov, ki je poškodovanega zvlekel iz močno zadimljene hiše na dvorišče. Tam so mu vaščani nudili prvo pomoč vse do prihoda gasilcev in reševalcev.

Do požara prišlo v prostoru, kjer je bila krušna peč

Policija je ob ogledu kraja ugotovila, da je do požara prišlo v dnevnem prostoru (izbi), kjer je krušna peč. Izvor požara je bil najverjetneje samovžig gorljivih snovi, ki so bile na krušni peči, kjer je v času izbruha požara počival omenjeni moški. Policisti Policijske postaje Tolmin so glede na ugotovljena dejstva dogodka tujo krivdo izključili in bodo o ugotovitvah obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, še navaja STA.

nesreča Novice Povzročil nesrečo, nato pa zaspal v avtomobilu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin